Doğru mu, yanlış mı?

Son yıllarda amatör sporda çağdaşlığı yakalamak için İstanbul’un ilçelerinde faaliyet gösteren spor kulüpleri kendi aralarında “amatör spor kulüpleri dernekleri”  kurarak amatör sporun ve sporcunun sorunlarını daha derli toplu dile getirebilmek için çalışmalarını bireysellikten çıkararak toplumsal hale getirmeye başladılar. Burada bir eksik çalışma yüzünden kurulan dernekler İstanbul amatör spor kulüplerinin tek sesi haline gelebilmesi için birleşerek İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Birliği’ni kurmayı başaramadılar. Böyle bir çalışma olabilir ama henüz bir ses seda çıkmadı. Bu konuya değiniyorum çünkü bir uyumsuzluk hakim amatör sporumuzda. 

Artık bireysel düşünceler resmiyet kazanarak konuşulmalı. Geçen günlerde gerçekleştirilen  U-19 kura çekiminde süper amatör kulüpler sezon sonu yaklaştıkça geçen sezonlardan kalma kazanılmış haklarını aramak için dilekçe verdi ve kura çekiminde bu dilekçe okundu. 

Kura çekimini yapacak olan yetkililerin bu konuya o anda hâkim oldukları söylenemez. Bir de artık böylesine derin konular günlük değil de sezon başında yayınlanan kitapçıklarda açıklandığından sezon başında konuşulsa daha iyi olur kanısındayım. İlçelerin kulüpler birlikleri bir komite ile önce kendi aralarında tartışarak karar alıp sonra federasyon yetkilileriyle ortak bir toplantıda dile getirse bu konuları, daha sağlıklı ortamda çare aranmış olur. 

Birinci kümede geçen sezon bunun sancısı yaşandı. Kulüpler son haftaya kadar umutla bekledi ama hakkını alamadı. Artık bunlardan vazgeçilerek daha radikal kararlar alma zamanı geldi. Bu işin bir sisteme oturması şart. Sporumuza güven ve sistem gelirse ne futbolu yönetenler zor durumda kalır ne de spora gönül verenler. 
Bence birlikler ilçe bazında kalmamalı artık ve İstanbul genelinde federasyona gitmelidir. Her ilçe sorunlarını önce kendi içerisinde sonra da İstanbul genelinde görüşmelidir. Play-of oynamak geçmişte olduğu gibi gelecekte de hak mıdır, değil midir oturup konuşulmalı. Kulüplerin hakkını aramak için kulüpler birliği bu konuları sezon öncesi tartışmalıdır. Yoksa kura çekimlerinde bu konular konuşularak çare bulmak çok zor. 
Önceki ve Sonraki Yazılar