DİSK Yönetimi’ne dayak olayının perde arkasını açıklıyoruz

DİSK Yönetimi’ne dayak olayının perde arkasını açıklıyoruz

DİSK 3 No’lu Şube Başkanı Zeynel Yiğit ve yönetiminin Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’yü ziyareti esnasında yaşandığı iddia edilen dayak olayının perde arkasında çok farklı olayların yaşandığı ortaya çıktı.

FIRSATÇILAR OLAYI ÇARPITMIŞLAR

Şişli Belediyesi’nde İnönü ile Sarıgül Ailesi arasında yaşanan gerilimi fırsat bilenlerin olayları çarpıtarak kamuoyunu yanlış yönlendirdikleri ortaya çıktı.

HASTANELİK KAVGA DEĞİL İTİŞME VE TARTIŞMA YAŞANMIŞ

DİSK Şişli Şube Başkan’ı Zeynel Yiğit ve yönetiminin Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’nün korumaları tarafından darp edilerek hastanelik edildiği iddia edilen kavganın arkasında çok farklı olayların olduğu ve sadece bir itişme ve tartışmanın yaşandığı ama çok vahim olayların da yaşanmadan önlendiği ortaya çıktı.   

İNÖNÜ’NÜN KORUMALARI DEĞİL

ÖZEL GÜVENLİK MÜDAHALE ETMİŞ

DİSK Yönetimi’ne Hayri İnönü’nün korumalarının değil Şişli Belediyesi Özel Kalem Müdürü Taner Biçel’in tahriki ile belediyenin özel güvenlik güçlerinin müdahale ettiği bir itişme ve tartışmanın yaşandığı fakat hastanelik edilecek derecede bir kavganın olmadığı ortaya çıktı.

BELEDİYEYİ KARIŞTIRMAK İSTEYENLER VAR

Bu tartışma esnasında orada bulunan ve geçmişte te yaşanan gerginliği bilen birtakım fırsatçıların da ortalığı karıştırmak için kamuoyunu yanlış bilgilendirmek adına böyle bir senaryo uyguladıkları anlaşıldı.

ZEYNEL YİĞİT GEÇMİŞTE MUHATAP BULAMAMIŞTI

DİSK Şişli Şube Başkanı Zeynel Yiğit geçtiğimiz aylarda işçilerin yemek imkânlarının iyileştirilmesi için Şişli Belediyesi yetkilileri ile görüşmek için randevu talep etmişti. O dönemlerde İnönü ile Sarıgül Ailesi arasında yaşanan yönetim anlaşmazlığı yüzünden Zeynel Yiğit, muhatap olacak ve görüşme yapacak bir yetkili bulamamıştı. Bunun üzerine de işçiler Şişli Belediyesi önünde eylem yapmaya başlamıştı.

RANDEVULAR SÜREKLİ İPTAL EDİLİYORDU

Bu eylemden sonra Özel Kalem Müdürü Taner Biçel tarafından DİSK Şişli Şube Başkanı Zeynel Yiğit’e 40 gün sonrasına bir randevu verilmişti. 40 günün sonrasında bu randevu da iptal edilmişti.

OLAYLARDAN DERS ALMAYAN YETKİLİLERE

BİR DE FIRSATÇILAR EKLENİNCE KARGAŞA YAŞANDI

Bu randevu iptalleri ve sorunlarını konuşacak bir yetkili bulamayan DİSK Yönetimi ile en sonunda Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü görüşme yaparak bir ortak noktada anlaşma sağlanmıştı.

Geçmişte yaşanan olaylardan ders çıkartmayan Şişli Belediyesi yetkililerine bir de fırsatçıların da eklenmesiyle kamuoyuna bu tartışmanın büyük bir kavgaymış gibi yaşanmasına neden olunduğu ifade ediliyor.

BÜYÜK BİR OLAYIN EŞİĞİNDEN DÖNÜLDÜ

Gazetemize gelen yoğun sitem ve şikâyet üzerinde Şişli Gazetesi olarak bu olayı derinlemesine araştırarak kamuoyunun ve yetkililerin dikkatini çekmek, bir daha da böylesi olayların yaşanmaması adına derin bir araştırma yaptık. Ortaya çıkan ise; çok vahim bir olayın yaşanmadan şans eseri önlediği ortaya çıktı.

DİSK Şişli Şube Başkanı geçmişte yaşanan randevu krizinden sonra ikinci bir randevu krizi de yaşaması üzerine ortam tekrar geriliyor. Yeni oluşan yönetimi ile birlikte tanışmak, üyelerinin sorunlarını görüşmek ve karşılıklı görüş alışverişinde bulunmak üzere başkan Zeynel Yiğit Özel Kalem Müdürü Taner Biçel’den randevu talep ediyor.

HAYRİ İNÖNÜ’NÜN RANDEVUDAN HABERİ YOK

Randevu talebine bir türlü karşılık bulamayan Zeynel Yiğit’e Özel Kalem Müdürü Taner Biçel sonunda 24 Şubat saat 15’e randevu veriyor. O saatte de Hayri İnönü’nün İl Başkanı ve CHP’li Belediye Başkanları ile bir toplantısı olduğu anlaşılıyor. Bu toplantı nedeniyle de Hayri İnönü makamından ayrılmak üzere dışarı çıkarken Zeynel Yiğit başkana randevularının olduğunu ifade ediyor. İnönü’de böyle bir randevudan haberi olmadığını, çok önemli bir toplantısının olduğunu ifade ederek korumaları ile birlikte makamdan ayrılıyor.

İNÖNÜ’NÜN KORUMALARI DEĞİL

ÖZEL GÜVENLİK MÜDAHALE EDİYOR

Hayri İnönü ayrıldıktan sonra Zeynel Yiğit yaşanan bu olayla ilgili konuşurken Özel Kalem Müdürü Tener Biçel randevuyu kendisi için verdiğini ifade ederek Zeynel Yiğit ile tartışmaya başlıyor. Tartışma esnasında da Zeynel Yiğit’in eline vurarak tartışmayı büyütüyor. Biçel belediyenin özel güvenliklerine heyetin çıkartılması için talimat veriyor. Bu esnada da itişmeler yaşanıyor.

ÖMER ENGİN BAYSAL GELMEMİŞ OLSAYDI

ÇOK VAHİM OLAYLAR YAŞANACAKTI

Bu tartışma yaşanırken İşçilerin patronu durumunda olan Kent-Yol’un Başkanı Ömer Engin Baysal olay yerine geliyor. Baysal kavga büyümeden olaya müdahale ediyor. Gazetemize gelen bilgilerde; Ömer Engin Baysal kavgaya müdahale etmemiş olsaydı çok vahim olayların yaşanacağı ifade edildi.

ZEYNEL YİĞİT’TEN MEHMET TEKİN’E ÖZEL AÇIKLAMALAR

DİSK 3 No’lu Şube Başkanı Zeynel Yiğit Şişli Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Tekin’e yaşanan olayla ilgili özel açıklamalarda bulundu.

“İŞÇİLERİMİZİN HAKKINI SAVUNMAKLA BİRLİKTE

ŞİŞLİ’NİN İYİ HİZMET ALABİLMESİ İÇİN DE ÇALIŞIYORUZ”

Biz DİSK olarak işçilerimizin hakkını korumak için elimizden gelen tüm çabaları sarf ediyoruz. Bu çabamızın da sadece işçilerin hakkını korumak değil aynı zamanda da Şişli’nin ve Şişli Halkı’nın da daha iyi hizmet alabilmelerini sağlamak adınadır.

“HİZMET İÇİN İŞÇİLERİMİZİN İMKÂNLARININ İYİ OLMASI GEREK”

DİSK olarak bu uğurda, hem işçilerimizle hem yöneticilerimizle hem de Şişli Halkı ile muhatap olmak zorunda kalıyoruz. İşçilerimizin Şişli Halkı’na daha iyi bir hizmet edebilmeleri için onların imkânlarının iyi olması gerekmektedir. Bizim de gayretimiz tamamen bu yöndedir.  

“ŞAHSIMA VE YÖNETİMİME DARP YAPILMAMIŞTIR”

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’nün ve korumalarının şahsım ve yönetimime yönelik ne bir fiili darp nede yaralama gibi bir fiili gerçekleşmemiştir.  

“YAŞANANLARIN MÜSEBBİBİ TANER BİÇEL’DİR”

Fakat Şişli Belediyesi Özel Kalem Müdürü Taner Biçel’in bana yönelik kaba tavırları nedeniyle bir tartışma yaşanmıştır. Bu tartışma da Sayın Biçel tarafından başka mecralara çekilmek istenmiştir.

“HAYRİ İNÖNÜ İYİ NİYETLE YAKLAŞMIŞTIR”

Belediye Başkanımız Sayın Hayri İnönü’nün iyi niyetli yaklaşımı ile de 25.02.2015 tarihinde makamında ziyaretimiz gerçekleşmiştir.

“KURUMSAL İLİŞKİMİZİ KİMSE BOZAMAYACAKTIR”

Sendikamız ile Şişli Belediyesi arasındaki kurumsal ilişkiler, işbirliği ve saygı temelinde bundan sonra da sürecektir. Bu diyalog kişilere bağlı olarak kurulmadığından hangi makamda olursa olsunlar hiç kimse tarafından da bozulamayacak kadar sağlamdır.    

disk-baskani-zeynel-yigit-mehmet-tekin-sisli-belediyesinde-disk-heyetine-dayak2.jpgDİKS 3 No'lu Şube Genel Sekreteri Sem Bahadır Diktaş, Şişli Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Tekin, DİSK 3 No'lu Şube Başkanı Zeynel Yiğit 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum