Diş Estetiğinin Önemi

Diş Estetiğinin Önemi

Diş kişilerin yalnızca fiziksel görünümlerini değil aynı zamanda psikolojilerini de etkilemektedir.

Diş kişilerin yalnızca fiziksel görünümlerini değil aynı zamanda psikolojilerini de etkilemektedir. Dişlerinden rahatsız olan kişiler görüntü bozukluğu nedeni ile kendilerini mutsuz hissetmektedir. Diş konusunda yaklaşık olarak 30 yıl öncesinde diş estetiği dikkate alınmayan bir durumu ifade etmekteydi. Kişiler daha çok dişlerindeki çürüklerin tedavi edilmesinde ve diş etlerindeki sorunların çözümlenmesi için diş hekimlerine başvurmaktaydı.

Zamanla kişiler yalnızca dişlerindeki çürükler için değil aynı zamanda çok daha hoş bir görüntü için de diş hekimlerine başvurmaya başlamıştır. Diş hekimliği alanında estetik diş hekimliği geniş bir yer tutmaktadır. Kişiler kendini çok daha mutlu ve güzel hissetmek için diş estetiği konusuna yönelmektedir. Dişlerde meydana gelen şekil bozuklukları ve renk bozuklukları kişilerin psikolojilerini de yakından etkilemektedir.

Diş Estetiğinde Gülüş Tasarımın Önemi

Gülüş tasarımı dişlerin çok daha hoş bir görünüme sahip olmasını ifade eden bir durumdur. Gülüş tasarımı kişiye yalnızca fizyolojik olarak değil aynı zaman psikolojik olarak da destek sağlamaktadır. İnsanın kendini iyi hissetmesi çevresi ile de çok daha uyumlu olmasını sağlar. Kendini mutsuz hisseden kişi çevresine de yararlı olamaz.

Zaman zaman kişiler dişlerini göstermekten çekindiğinden dolayı gülmekten dahi rahatsız olabilmektedir. Güzel dişlere sahip olarak kahkahalar atmak kişinin psikolojik olarak kendini çok daha rahat ve huzurlu hissetmesini sağlayacaktır. Gülüş tasarımı uygulanan kişilerde psikolojik olarak rahatlama olduğu da gözlemlenmiştir.

Diş Estetiği Gülüş Tasarımı Nasıl Yapılır?

Gülüş tasarımı http://mynova.org/dis-estetigi/nde en sık başvurulan yöntemlerden biridir. Gülüş estetiği için en çok dikkat edilmesi gereken yöntemlerden biri de kişilerin anatomisine uygun olarak tasarlanmış dişleri uygulamaktır. Erkek ve kadınlarda farklı anatomi olduğundan dolayı uygulanacak işlemde kişilerin cinsiyeti de oldukça önemlidir. Gülüş tasarımı yapılırken kişilerin yüz hattı, yaşı gülüş simetrisi gibi bir takım etkileri de göz önünde bulundurmak gerekir.

Kadınların diş yapısı incelendiğinde dişlerin köşelerinin çok daha yumuşak dönüşlere sahip olduğu gözlemlenmektedir. Bu nedenle uygulanacak işlemlerde dişin doğal yapısına uygun olarak tasarımlar oluşturmak oldukça önemlidir. Kadın ve erkek gülüş anatomisini bilmek dişe uygulanacak işlemlerin yapılmasında oldukça önemlidir. Dişlere uygulanan gülüş tasarımı ile kişiler hayata karşı çok daha pozitif bakacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.