Diş Ağrısına Ne İyi Gelir?

Diş Ağrısına Ne İyi Gelir?

Diş ağrısı, insanların belki de ağrısını en katlanılmaz buldukları ağrılardan bir tanesidir. Pek çok insan diş ağrısına ne iyi gelir sorusunu bu ağrıyı çektikleri zaman sıkça sorar.

Diş ağrısı, insanların belki de ağrısını en katlanılmaz buldukları ağrılardan bir tanesidir. Pek çok insan diş ağrısına ne iyi gelir sorusunu bu ağrıyı çektikleri zaman sıkça sorar.

Dişlerin günlük bakımlarının aksatılması ve belirli aralıklar ile yapılması tavsiye edilen diş muayenesinin aksatılması dişler ile ilgili ağrı çekmenin en sık karşılaşılan sebebi olarak görülür.

Diş bakımları ve kontrolleri insanların belki de en çok ihmal ettikleri konular arasındadır. Bunun içinde diş ağrısına ne iyi gelir sorusu sıkça sorulur. Özellikle gece saatlerinde dişlerinde ağır başlayanlar ve her hangi bir sebeple doktora gidemeyecek olanlar için diş ağrısına ine iyi gelir sorusuna cevap ararlar.

Dişlerde yaşanan ağrı önemsiz gibi görülse de çürük ve benzeri nedenlerden kaynaklanması diş ağrısına ne iyi gelir şeklindeki soruları hemen cevaplandırmayı gerektirecek kadar fazla ağrı yaşatabilir.

Diş Ağrısının Sebepleri

Diş ile ilgili ağrıların geçmesi için en önemli nokta diş ağrısının sebepleri olarak görülen etkenlerin ortadan kaldırılmasıdır.

Diş ağrısının en sık karşılaşılan sebebi olarak çürükler görülür. Dişin içerisinde bulunan çürüklerin dişlerin sinirlerine yakın konumda bulunması, ağrı yaşanmasına sebep olur. Çürüklerin sinire ulaşması ile birlikte diş ağrısı daha da fazla artar.

Çürüğün seviyesi dişin ağrı seviyesini de etkiler. Diş ağrısının sebepleri arasında diş eti ile ilgili sorunlar da bulunur. 

Diş etinde oluşan iltihaplar ve apseler dişlerde ağrıya sebep olabilir. Diş ağrısının sebepleri içerisinde diş kaplamaları ile ilgili sorunlar da bulunur. Diş kaplamalarının yanlış şekilde ve ölçülerde uygulanması ağrı yaşanmasına sebep olabilir. Yirmilik dişler dişlerin en çok ağrı yaşatan kısımları olarak görülür. Neredeyse her insan bu ağrıyı belli dönemlerde çeker.

Diş Ağrısı Ne ile Azaltılır?

Diş ağrısı çeken kişilerin en çok merak ettiği şey, ev ortamında bu ağrıların nasıl geçeceğidir. Öncelikle ilk yöntem olarak dişleri fırçalamak gösterilir. Dişlerin fırçalanması, dişlerde ağrıya neden olan etkenlerin ortadan kaldırılmasında etkili olabilir.

 Diş ipi kullanmak da bu konuda etkili olur. Ağrı kesici tüketebilen kişiler doktor tavsiyesi ile uygun ilaçları kullanabilir.

Doğal yöntemler arasında karanfil yağı da bulunur.

 Diş ağrısı yaşayanlar karanfil yağı kullanarak bu ağrıyı azaltabilir. Antiseptik ve anestezik özellikleri sayesinde ağrıyı azaltır.

Diş ağrısı çeken ve bu ağrıdan dolayı dişlerinde şişme yaşayanlar buz tamponu uygulayabilir. Ağrı yaşayan ve şişen yere buz koymak hem ağrıyı azaltır hem de şişliği indirir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.