Devle hastanesine randevusuz girilemeyecek

Devle hastanesine randevusuz girilemeyecek

Şubat ayından itibaren ülke genelindeki bütün devlet hastanelerinde Merkezi Hastane Randevu Sistemi'ne (MHRS) geçilecek. Böylece hastaneye gitmeden muayene için telefonla randevu alınacak.

İki günlük gezi ve incelemelerde bulunmak üzere memleketi ve seçim bölgesi Erzurum'a gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Polisevi'nde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Bakan Akdağ burada bakanlığının çalışmaları hakkında bilgi verdi. Akdağ, sağlık hizmetleri alanında birçok konuda ülkeye çağ atlattıklarını söyledi.

Sağlık Bakanı Akdağ, yıl içerisinde 9 ilde pilot uygulama olarak başlattıkları MHRS sistemiyle vatandaşların hastaneye gitmeden muayene olacakları doktordan sıra almaları konusunda ciddi mesafe aldıklarını ifade etti. 2011 yılının Şubat ayından itibaren MHRS sistemini ülke geneline yayacaklarını ve bunun da vatandaşlara büyük kolaylıklar sağlayacağına değinen Bakan Akdağ, "Artık hastalarımız hastaneye gitmeden, evinden, işyerinden bir telefonla muayene olabileceği servis için randevu ile sıra alacak. Bu sayede muayene olmak için önceden gidip muayene kapısında dakikalarca beklemekten kurtulacak." dedi.

Türkiye'deki 9 pilot ilden birisi olan Erzurum MHRS çağrı merkezinde 144 personelle günde ortalama 9 bin hastaya randevu hizmeti verildiğine işaret eden Sağlık Bakanı Akdağ, "Erzurum MHRS'de günde 9 bin hastaya hizmet veriliyor. Ve bu hastalarımız aldıkları randevu saatinde muayene olarak hastanalerde gereksiz yığılmalara neden olmuyorlar." diye konuştu.

MHRS sisteminin ülke geneline yaygınlaştırılmasıyla devlet hastanelerinde günlük ortalama 200 bin hastanın hastane kapılarında, poliklinik önlerinde birikmeden, randevu aldıkları saatte muayene olabileceğine dikkat çeken Akdağ, "Günde 200 bin hastamızı bekletmeden, mağdur etmeden polikliniklerde muayene etmeye başlayacağız. Sağlıkta hızlı ve kaliteli hizmet kervanını böylece daha nitelikli sürdürmüş olacağız." ifadesini kullandı.

"HUKUK GARABETİNİ ANLAMAKTA ZORLANIYORUZ"
Sağlıkta Tam Gün Yasası konusuna da değinen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Anayasa Mahkemesi ve Danıştay'ın yasanın iptali konusunda verdiği yürütmeyi durdurma karanın 'Hukuk garabeti' olarak nitelendirdi.

Anayasa Mahkemesi'nin yürütmeyi durdurma kararı ile ilgili olarak henüz gerekçeli kararı açıklamadığını ve bunu merakla beklediklerine değinen Bakan Akdağ, "Bu hukuk garabetini anlamakta zorlanıyoruz. Merakla 'Gerekçeli karara' ne yazılacağını bekliyoruz. Ancak buradan şunu söyleyebilirim, verilecek kararı çok da ciddiye almıyoruz. Bu konuda başta Sayın Başbakan'ımız olmak üzere ben de çok kararlıyız. Vatandaşımızı sağlık hizmeti alma konusunda hastanede doktor bekletmekten veya özel muayehane kapılarında perişan ettirmemekte kararlıyız." şeklinde konuştu.

"ÜLKENİN DOĞUSUNDA DA BATISINDA DA AYNI HİZMETİ SUNUYORUZ"
Sağlık hizmetlerinin sunumunda bölge ayrımcılığı yapmadıklarını ifade eden Sağlık Bakanı Akdağ, yaptıkları icraatla ülkenin batısıyla doğusuna aynı kalitede aynı hizmeti sunduklarını anlattı. İstanbul'da ya da Antalya'daki devlet hastanesinin aynı kalitede olduğuna işaret eden Akdağ, "Türkiye'nin doğusuna ve batısına aynı kalite ve modernlikte sağlık birimleri ve hastaneler yaptık. Bu alanda da Türkiye'de bir ilki gerçekleştirmek üzere 2014 yılının sonuna kadar kamuya ait sağlık hizmet binalarının fiziki eksikliklerini de tamamlacağız." dedi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.