DERSHANELER ‘BİZ LAZIMIZ’ DEDİ

DERSHANELER ‘BİZ LAZIMIZ’ DEDİ

ENESCO – Avrupa Dershaneciler Birliği (Europan Network of Edicational Support&Concern) 4. Toplantısı; TÖDER’in ev sahipliğinde “Dünyadaki Dershanecilik Gerçeği” konferansıyla Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlendi.

Dünyanın dört bir yanından konferansa katılan eğitimciler dershanelerin eğitim sistemindeki yerini ve önemini konuştu. Dershanelerin sadece eğitim eksikliğinden doğan kurumlar olduğu değil ; tamamlayıcı nitelik taşıdıkları görüşü gündeme taşındı.

 

Dershanelerin tamamlayıcı, öğretimin yanında eğitim de veren kurumlar olduğunu anlatmak ve mevcut algının kamuoyunda yayılması amacıyla TÖDER,  “Dünyadaki Dershanecilik Gerçeği” konferansı düzenledi.   Konferansta ABD, Güney Kore, Yunanistan ve Almanya’dan gelen eğitimciler ve dershaneciler, dünyadaki dershaneciliği anlatarak ve istişare ederek konuyu masaya yatırdılar.

Konferansa Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Mehmet Küçük, İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ve çok sayıda eğitimci katıldı.

 

DERSANECİLİK ORTADAN KALDIRILAMAZ

Dershaneciliğin tamamen ortadan kaldırılmasının söz konusu olamayacağına dikkat çeken Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Mehmet Küçük, “Dershanecilik sektörü bir ihtiyaçtan doğan eğitim kurumlarıdır. Bu kurumların ortadan kalkması söz konusu değildir. İhtiyaç olduğu sürece de bu kurumlar var olacaktır. Bu kurumlar ülkemizdeki fırsat eşitliği noktasında da önemli adımlar atıyor. Her yıl yüzde 10’un üzerinde öğrenciye burs imkanı sağlıyor. Ülkemizde 3 bin 960 dershanede 1.5 milyon öğrenci eğitim – öğretim hizmeti alıyor. 16 milyon öğrencimiz olduğu düşünüldüğünde öğrencilerin yüzde 8’nin dershaneye gittiğini görüyoruz ve bu rakamın fazla olmadığını da rahatlıkla söyleyebilirim” şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.