Denizbank Artık "Şişli Meslek Yüksekokullu"

Denizbank Artık "Şişli Meslek Yüksekokullu"

T.C. İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu, eğitim kurumları-sanayi işbirliğinin en sağlam temelli örneklerine imza atmaya devam ediyor.

Dokuz farklı sektörü içeren bölümde okuyan öğrencilerine okurken deneyim, mezuniyet sonrası iş imkanı sağlayan okul, bu amaçla "Bankacılık ve Sigortacılık" bölümünü Denizbank'a emanet etmeye hazırlanıyor. Şişli Meslek Yüksekokulu, yakın bir süre önce "Turizm ve Otel İşletmeciliği" programı için de Point Otel ile el sıkışmıştı.

Öğrencilerine burs, okurken deneyim, mezuniyet sonrası iş imkanı sağlamak temel hedefiyle yoluna devam eden İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu, dokuz ayrı alanı içeren bölümü için sektörel işbirlikleri kurarak gücüne güç katıyor. Şişli Vakfı tarafından kurulan Şişli Meslek Yüksekokulu, daha ilk yılından öğrencilerinin yüzde 96'sına burs imkanı sağlayarak eğitim alanında önemli bir sorumluluğu üstleniyor. Turizm ve Otel İşletmeciliği için Point Otel ile "iyi niyet" anlaşması imzalamaya hazırlanan okul, eş zamanlı olarak "Bankacılık ve Sigortacılık" bölümü için de Denizbank gibi önemli bir isme güvendi. İmzalanacak "iyi niyet anlaşması" çerçevesinde Denizbank, öğrencilere burs, staj ve istihdam olanağı sağlayacak.

Şişli Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Aynur Aydın, gençleri mesleğe hazırlayan okulların staj, uygulamalı eğitim ve burs imkanları için özel sektör ile yapacağı işbirliklerinin büyük önem taşıdığını söyledi. Eğitim alanına desteğinin artmasının, firma ve eğitim kurumlarının bilgi, birikim ve deneyimlerini birbirleriyle paylaşmalarının karşılıklı değerine değinen Aydın, gençlerin iş hayatına atılmadan önce tecrübe edinmelerinin gelecekleri için gerekliliğinin altını çizdi.

Prof. Dr. Aynur Aydın, her iki program için de gerçekleştirecekleri eğitim kurumu-sanayi işbirliğinin Moda Tasarımı, Yerel Yönetimler, Sağlık Kurumları İşletmeciliği, Mimari Restorasyon, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Yaşlı Bakımı ve Çocuk Gelişimi bölümleri için de sektörün önde gelen isimleriyle devam edeceğini belirtti.

Şişli Meslek Yüksekokulu şimdi bu yedi ayrı bölüm için yola birlikte devam edeceği çözüm ortaklarını bekliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.