Değişimin Adresi: Çağlayan

Değişimin Adresi: Çağlayan

Son yıllarda “Avrupa’nın En Büyük Adalet Sarayı” ünvanına sahip İSTANBUL ADALET SARAYI’nın yapılması ve 2011 yılında hizmete girmesiyle birlikte aniden büyük değişime uğrayan Çağlayan'ın sosyo-yapısal özelliklerini sizler için derledik.

 Çağlayan, Kağıthane ile Şişli arasında kilit noktada yer almaktadır. Kağıthane’ye bağlı Gürsel Mahallesi ve Hürriyet Mahalleleri ile Şişli’ye bağlı İzzetpaşa Mahallesi ve Mecidiyeköy’e komşu bulunmaktadır. Merkezi konumu itibariyle nüfus yoğunluğu  fazladır. Topoğrafik yapısı itibariyle hakim bir arazidedir ve yüksektedir, kayalık bir yapısı vardır. Bu yapısıyla Çağlayan inşai açıdan son derecede iyi bir konumda bulunmaktadır.

 

Çağlayan şimdiye dek İstanbul’da büyük siyasi mitinglerin yapıldığı Çağlayan Meydanı olarak bilinirken bugün artık en büyük Adalet Sarayı ile anılmaktadır. Daha 1970’li yıllarda iki katlı meyve ağaçlarıyla dolu bahçeli evlerin bulunduğu bir yerleşim yeri iken, 1990’lı yıllara doğru mobilya sektörünün bölgeye gelmesiyle çehresi değişmiş, 2000’li yıllarda ise tekstil sektörüne merkez olmuştur. Zaman içerisinde konutlar yerini işyerlerine bırakmışlardır ve bölgede işyeri ağırlıklı bir yerleşim oluşmuştur.

 

60 futbol sahası büyüklüğündeki 343.000 m2 kapalı alanlı, 7 katı yerin altında, 18 blok ve 19 kattan oluşan, 5.000 kişinin çalıştığı, günlük ziyaretçi sayısı 70.000 olan Avrupa’nın En Büyük Adalet Sarayı olan İstanbul Adalet Sarayı’nın 2011 yılı ortalarında hizmete girmesiyle birlikte Çağlayan’da yapısal değişim hızla başlamıştır. Bilhassa Avukat ve Hukuk Büroları / Şirketleri, Yazılım Şirketleri Mali Müşavirler, Muhasebeciler bölgede ofis, marka şirketler ise şube açmak için uygun yer bulma arayışına girmişlerdir. Bu arayışlarda özellikle plazalar, otoparklı iş merkezleri, güvenlikli yerler, lokasyon olarak Çağlayan merkeze yakınlık etkili olmaktadır.

 

Böylesi hareketli bölge olmasına rağmen Çağlayan’da genelde bir tapu sorunu vardır. Kısmi olarak bazı yerlerde bu sorun halledildiyse de çoğu yerde bu sorun çözülememiştir. Bu durum da mer’i mevzuata göre yapılaşmayı olumsuz etkilemekte ve bölge imar yönüyle gereken ve hak ettiği değişimi sağlayamamaktadır. Tapu sorununun bir an evvel çözülmesi ve imar düzenlemesini takiben bölgede büyük yapısal değişim ve dönüşümün yaşanacağı aşikardır.

 

Çağlayan bölgesinin uzmanı olarak, uzun yıllara dayalı mesleki bilgi ve deneyimlerimizle Şişli Meydanda Abide-i Hürriyet Caddesindeki Re/Max Karun ofisimizde sizlere satılık / kiralık gayrimenkulünüz konusunda profesyonel yardım için danışmanlık yapmaya hazır olduğumuzu bildiririz. Bize ulaşmak için bir mail veya bir telefon yeterlidir. Bilgi ve deneyimimizi sizlerle paylaşalım. İşi uzmanına bırakın ve kazanın, farkı görün. Bekliyoruz.

 

İnş.Müh.ÖMER DOĞANLI

“gayrimenkul uzmanı”

Yapı Denetim Uzmanı / Adli Bilirkişi

Re/Max Karun Gayrimenkul Danışmanı

03doganli@gmail.com0532.453 75 11

 

NECMİYE ARSLAN

Re/Max Karun Gayrimenkul Danışmanı

necmiyearslan65@hotmail.com0532.522 94 13

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.