Damacana sularda 10 gün tehlikesi

Damacana sularda 10 gün tehlikesi

Sağlıklı su içmek için damacana su satın almak yetmiyor.

Aldığınız suyu belli bir süre içinde tüketmeniz gerek.

Ambalajlı suları kapağı açtıktan sonra 10 gün içinde tüketmeniz gerekiyor.

Ambalajlı Su Üreticileri Derneği'nin uyarısına göre öncelikle alınan suyun Sağlık Bakanlığı tarafından izini olup olmadığına, etiketin üzerinde izin tarihi ve sayısının bulunup bulunmadığının kontrol edilmesi gerekiyor.

Satın alınan suyun 4 ayrı yerinde etiket olması suyun bakanlığın kriterlerine uygun olup olmadığını gösteriyor. Suyun gövdesinde kabartma yazı, emniyet bandında ve kapağında suyun markasının bulunması, yine etiket bilgilerinde cinsi, üretim adresi, suya uygulanan işlemler ve suyun sahip olduğu parametreler mutlaka yer alması gerekiyor. Güvenlik bandının zedelenmiş ve açık olmaması suyu ilk sizin açtığınızı gösteriyor.

Damacana suyun doğrudan güneş ışığı almayan, yeterince havalandırılan temiz bir ortamda saklanması gerekiyor. Su bu şekilde değişime uğramadan en az 10 gün süreyle sağlıklı yapısını koruyor. Damacana suyu ayrıca serin ve kuru bir ortamda muhafaza etmek gerekiyor.

Damacana suyun kullanımının pratikliği açısından hemen hemen herkesin evinde mevcut pompaların temizliği, suyun ömrünün olabildiğince uzaması için önemli. Yaygın olarak kullanılan bu pompaların temizlenmediği ve zaman zaman yenilenmediği taktirde suda ciddi koku ve tat bozukluklarına neden oluyor.

Su pompalarının iç kısmında bulunan körüklerin sürekli nemli olması buraya toz taneciklerinin yapışmasına sebep oluyor. Bu da zamanla birikerek ciddi bir kirlilik oluşturuyor. Suda bu kötü tat ve kokuyu hissetmeye başladığınız anda pompayı yenilemek ya da çok iyi bir şekilde temizlemek gerekiyor.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.