Curling'de önemli başarı

Curling'de önemli başarı

Takımın peşinden Bayanlar da hedefine ulaşarak Dünya Şampiyonası biletini cebine koydu.

Adam takımın peşinden Bayanlar da hedefine ulaşarak Dünya Şampiyonası biletini cebine koydu. Alıştırmacı Ahmet Çelik nezaretindeki A Ulusal Adam Curling ekibi, takımlarda tarihimizde ilk kez A klasmanında savaşım ettiğimiz Avrupa Şampiyonası’nı 6’ıncı sırada tamamlayarak ülke puanımızı yükselttik ve 01-09 Nisan 2023 tarihleri içinde Kanada’da düzenlenecek Dünya Erkekler Curling Şampiyonasına katılma hakkı elde ettik. Adam Ulusal Takımımız şampiyonayı 4 yengi ile tamamladı.

Avrupa Fatihi Türk Hanımefendileri

Alıştırmacı Fatih Ağduman yönetiminde İsveç’teki Avrupa Şampiyonasına katılan Hanım Curling A Ulusal takımımız da istediği sonuçlara elde ederek Dünya Şampiyonasına katılma hakkı kazanmıştır. Kadın takımımız oynadığı 9 maçın 5'ini kazanarak Avrupa Şampiyonası'nı 6. sırada tamamladı. Hilal şeklindeki hanımlarımız ülkemizin notunu yükseltti. Kadın yinebet takımımız 18-26 Mart 2023 tarihlerinde İsveç'te yapılacak olan Dünya Kadınlar Curling Şampiyonası'na katılmaya hak kazanmıştır.

Türkiye Curling Federasyonu Başkanı Prof.

Milli takımlarımızın performansından duyduğu memnuniyeti dile getiren Prof. Dr. Shebin, tüm sporcu, antrenör ve teknik ekibi tebrik ederek teşekkürlerini iletti.

Shebin, “Milli takımın sporcuları, antrenörleri ve teknik ekibine Dünya Kupası'nda başarılar diliyoruz.  Dünya Kupası'nda da elimizden gelenin en iyisini yapacağımıza inanıyorum.”Türkiye Curling Federasyonu Başkan Yardımcısı Ahmet Çelebi, yönetim kurulu üyeleri Murat Akın ve Melike Ertekin de Avrupa Şampiyonasını sahadan takip etti yinebet giriş Ülker Stadion Şükrü Saracoğlu spor kompleksinin adının Fenerbahçe yakınlarındaki "Mustafa Kemal Atatürk Stadı" olarak değiştirilmesi önerisi büyük coşku  ve halk desteğiyle karşılandı. Sadece sarı-lacivertlilerin bu konuda önemli bir hukuki engeli var. Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün “Cismlere İsim Verilmesine Dair Yönetmelik”in 7. maddesinde “İsim Verme Yasakları” bölümü bulunmaktadır. Bu, aşağıdaki ifadeleri içerir:

1-) Gerçek ve tüzel kişiler tarafından oluşturulan ve işletilen özel eğitim ve spor tesislerine Mustafa Kemal Atatürk'e ilişkin isim ve sıfatlar isnat edilemez.

2-) Mustafa Kemal Atatürk ile ilişkilendirilen isimler, şehirdeki bu nesnelerden yalnızca birine atfedilebilir.

İstanbul'da Mustafa Kemal Atatürk Olimpiyat Stadı'nın varlığı bu kural nedeniyle Fenerbahçe'nin elini kolunu bağlıyor. Bu nedenle sarı-lacivertli yönetim, öncelikle bu mevzuatın aşılması için çaba sarf edecek.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.