Cumhuriyet Gazetesi'nde polis alarmı

Cumhuriyet Gazetesi'nde polis alarmı

Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırı yapılacağı ihbarı alan İstanbul Emniyet Müdürlüğü, ihbar üzerine harekete geçti. Şişli merkez binası önünde polis güvenlik amaçlı tedbir aldı. Gazeteye giriş için kullanılan her iki sokak da kapatıldı.

Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırı yapılacağı ihbarı alan İstanbul Emniyet Müdürlüğü, ihbar üzerine harekete geçti. Polis ekipleri dün akşam, Şişli'deki gazetenin merkez binası önünde güvenlik tedbiri aldı. Polis, provokasyon amaçlı yapılacağı değerlendirilen saldırının önlenmesi için binaya çıkan yolları trafiğe kapattı. Bulunduğu yerde gazeteye giden her iki sokağın da girişi bariyerlerle kapatıldı. Sokağa sadece ev ve iş yerleri orada bulunan vatandaşlar girebiliyor.

SEÇİM BİTENE KADAR DURACAK

Saldırı ihbarına ilişkin gönderilen iki TOMA aracı, çevik ve asayiş ekiplerinin bina önündeki bekleyişi sürüyor. Alınan bilgiye göre polis araçları seçim bitimine kadar bina çevresinden ayrılmayacak. Bu arada Cumhuriyet Gazetesi'nin Ankara ve İzmir bürolarında da polisin tedbir aldığı ve gazete binalarının önünün tedbir amaçlı kapattığı öğrenildi.

GÜL: “NET BİR BİLGİ YOK”

Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül, CNN Türk'te konuk olduğu programda olayla ilgili şu detayları verdi: “Akşamüstü saat 6 sıralarında hem İstanbul merkezimizde olağanüstü bir önlem bütün sokak başları TOMA'larla tutuldu. Ankara'da da bir polis önlemi ve İzmir büromuzda da sanırım var. Uzun bir süre resmi bir açıklama yapılmadı, net bir bilgi almamakla birlikte olağanüstü olduğu görülüyor. ‘Size yönelik değil, seçimler sonrasında kadar kendi önlemimizi alıyoruz’ deniliyor. Basının içinden geçtiği durum bakımından insanlar tedirgin doğal olarak. Hep beraber tedirginiz. Seçime 24 saat kala böyle bir durum var.”

“GAZETENİN TARİHİ, BÖYLESİ BADİRELERE, TEHDİTLERE RAĞMEN ÖZGÜRCE YAYIN YAPMANIN TARİHİDİR”

Gazetenin İcra Kurulu Başkanı Avukat Akın Atalay konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Bu akşam üzeri, Cumhuriyet Gazetesine yönelik bir saldırı ihbarı alındığı İstanbul Emniyet Müdürlüğü yetkililerince gazetemize iletilmiştir. Şu anda gazetemiz binasında ve çevresinde emniyet görevlileri tarafından güvenlik önlemleri alınmıştır. Polis yetkililerinin bize verdiği bilgi bundan ibarettir." ifadelerini kullandı. Atalay saldırı ihbarının seçimin arifesinde yapıldığına dikkat çekerek, şöyle devam etti: "Bu ihbar, sahte de, gerçek de olsa, planlayıcılarının amacına ulaşamayacağına inanıyoruz. Eğer, bizi yıldırmak, korkutmak amacıyla yapılmış planlı bir girişim ise, bu kirli senaryonun sahiplerine ve oyuncularına anımsatmak isteriz ki, bu gazetenin tarihi, böylesi badirelere, tehditlere rağmen özgürce yayın yapmanın tarihidir."


haber-icerik-foto-cumhuriye.jpgcumhuriyet-icerik-foto-2.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.