Çocuklar yine top oynuyor ancak durum farklı!

Çocuklar yine top oynuyor ancak durum farklı!

İstanbul’un en elit halkının yaşadığı Nişantaşı’nda futbol oynayacak bir saha yok artık. Semtin çocukları da futbol zevklerini otopark’a dönüştürülen eski sahada gideriyorlar.

İstanbul’un en elit halkının yaşadığı Nişantaşı’nda futbol oynayacak bir saha yok artık. Semtin çocukları da futbol zevklerini otopark’a dönüştürülen eski sahada gideriyorlar.

100 yıllık Kulüp
İstanbul Süper Amatör Ligde mücadele eden Nişantaşıspor 1907 tarihinde kurulmuştu. Ancak kırmızı-mavili ekibin resmi kuruluşu 1914 yılına tekabül ediyor. 100 yıllık mazisi olan, o zamanlarda Padişahın hizmetinde olan mutfak ve servis elemanlarının kurduğu Nişantaşıspor, aradan geçen 1 koca asır’a rağmen halen bir tesis sahibi değil.

Spor tesisi otopark oldu
Nişantaşıspor’un kullandığı ve Şişli Etfal Hastanesi arazisinde bulunan tesisler bilindiği üzere 2011 yılında yıkılmıştı. Hafta içi kaos ve curcunanın hakim olduğu İstanbul’un en pahalı semtlerinden birisi olan Nişantaşı semtinin en büyük sorunlarından birisi de şu an itibarı ile otopark. Eskiden Nişantaşıspor’a ve semtin gençlerine spor yapmak imkanı sunan tesislerde şimdilerde Etfal Hastanesinin Dahiliye Polikliniği var. Eski tesis ayrıca otopark olarak Hastaneye hizmet veriyor. O günden bu yana tesis sorunu çözemeyen Nişantaşıspor ise geçen 3 yılda her şeye rağmen yine de var olma mücadelesini devam ettiriyor.


Feriköy yardımcı oldu
Geçen yıl antrenman ve maçlarını ücreti karşılığı Fulya’da yapan Kulüp, bu sezon ise Feriköyspor’un büyük jesti ile Feriköy tesislerinde ücret ödemeden antrenman yaptı ve resmi maçlarını oynadı. Geçmiş yıllarda elde ettiği şampiyonluk ve özel turnuvalara ait kupa ve şiltlerin Kulübün bir Yöneticisinin evinde muhafaza edildiği Nişantaşıspor, hali hazırda Meşrutiyet Mahallesinde bir apartmanın bodrum katında otopark olarak kullanılan bir yerde 8 m2 bir alanda forma ve diğer malzemelerini korumaya çalışıyor.

 

Geçtiğimiz günlerde tesadüf eseri rastladığım Nişantaşıspor’un tesislerinin şimdiki halini ve çocukların spor yapma aşkını fotoğrafladım. Huzurunuzda Olimpiyatlara aday şehir İstanbul’da son durumdan bir kare…
















Haber-Foto : Ali Kemal Demir
kaynak : yerelfutbol.org

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.