ÇOCUK GELİŞİMİ İÇİN KAMP DÜNYASI

ÇOCUK GELİŞİMİ İÇİN KAMP DÜNYASI

Çocuklarımızın ve gençlerimizin okul dönemlerindeki yorgunluklarını atmalarını,tatillerini en iyi şekilde verimli geçirmelerini bunun yanı sıra eğlenirken öğrenmelerini sağlamak amacıyla yaz ve kış kampları konusunda hizmet veren bir kuruluştur.

Kamp Dünyası Hakkında Kısa Bilgi Verir misiniz?

Kamp Dünyası, çocuklarımızın ve gençlerimizin okul dönemlerindeki yorgunluklarını atmalarını, yaz ve kış tatillerini en iyi şekilde verimli geçirmelerini bunun yanı sıra eğlenirken öğrenmelerini sağlamak amacıyla sadece yaz ve kış kampları konusunda hizmet veren bir kuruluştur.

Çocuklarımızın kamplardaki kazandıkları en önemli olgu kendilerine güvenlerinin artması kendi ayakları üzerinde daha iyi durabilmeleridir. Kamptan döndükleri zaman ailelerin ortak söylediği sözler ‘’çocuklarımız büyümüş olarak geldi’’ demeleridir. Aileden ayrı geçirdiği zaman çocuğun gelişiminde önemli katkıda bulunuyoruz.

Kaç Tür Kamp Organize Ediyorsunuz?

Yaz kaplarımız daha kendi içinde çok çeşit bulunduruyor; Deniz Kampı, Doğa Kampı, Basketbol Kampı, Yüzme Kampı gibi değişik programlarımız var. Bu programlarımız 7 ile 15  günlük alternatif programlar. İşin özü aslında aynı sadece aktiviteler farklı. Amaç çocukların ilgisini çekmesi için çeşitlilik sunmak.

Kampaları Nerelerde yapıyorsunuz?

Deniz kampımız Burhaniye örende gerçekleşiyor. Çoğunlukta haziran ayının son haftası başlayıp tatil süresince devam ediyor. Doğa spor kampımız Abant ve Uludağ’da oluyor. Kamplarda otellerde kalıyoruz ancak sadece oteli konaklama yeri olarak kullanıyoruz. Seçtiğimiz otele kamp malzemelerimizi götürerek kampımızı o bölgede gerçekleştiriyoruz. Bazı kamplarımız İngilizce programlı oluyor bazıları sosyal ve sportif aktivitelerle ama bütün kamplarda hiçbir saat boşluğu yoktur, sabah kalkıştan gece yatmalarına kadar çocuklarımız bir program dahilinde ve 24 saat kontrol halindedirler.

Kamp Dünyasında Katılmak İçin Yaş Aralığı Var Mıdır?

9-17 yaş arası çocuklarımız katılıyorlar fakat kamp içinde her yaş grubunun kendine ait grupları vardır. Gruplarımız 10-12 kişi kız erkek karışık gruplara ayrılır. Kamp içerisinde çocuklarımız zamanını çoğunluğunu yaşıtları ile geçirir geri kalan zamanında ise kampın toplu halde bir araya geldiği akşam eğlenceleri aktiviteleridir.

Kamp Dünyasına katılan bir çocuk da kamp sonrasındaki değişimler nelerdir?

Aslında bu sosyal bir olay çocukların yapısı da çok önemli. İlk defa aileden ayrılan 9 yaşındaki bir çocuk ile 14 yaşındaki bir çocuk aynı tavrı sergileyebiliyor. Anne babanın olmayışı bizim çocuklarımıza yaklaşımımız, kurallarımız ile bütünleşen zaman içinde birbiri ile taşınıp kaynaştıktan sonra çocuklar kampın son günü evlerine gitmek istemiyorlar. Annemizi Babamızı özledik ama buradan ayrılmak istemiyoruz diyorlar. Tabi ilk gün ile son gün arasında çok farklılıklar oluyor,

Kampın ilk günleri biraz zorlu geçiyor, internetten uzak tutuyoruz, biraz cep telefonlarından uzaklaşıyorlar. İlk günler yadırgıyorlar ama sonra arkadaşları kaynaştıkları zaman internet ve cep telefonlarını istekleri de azalıyor tabi aileler bu duruma çok seviniyor özellikle çocukların internet ortamından on beş gün uzak durmaları aileleri çok memnun ediyor. Zaten programlarımız çok çeşitli olduğu için aktivitelerden çocuklar boş zaman bulamıyor.

Şişli Halkına Kamp Dünyası İçin Neler Söylemek İstersiniz.

Kamp Çalışmalarımız sadece Türkiye boyutunda sınırlı kalmayıp, uluslararası boyutlara ulaşmıştır.Ben özellikle şişli haklına şunu söylemek isterim; Kamplara çocuk gönderirken toplum ve aile yapımızı dikkate alarak aileler çok tereddüt etmektedir yani birinci unsur çocukların kamp da yaptığı aktivitelerden önce bizlere güvendir.

Firmamızın Şişlide olması halkımız için bir avantaj, ofisimizi ziyaret edebilirler veya şişlideki velilerimizle görüştürerek referans anlamında öncelikle güvenlerini kazanmak için böyle bir çalışma yapılabilir. Bizleri araştırıp sorsunlar, ofisimize gelerek istedikleri soruları sorsunlar. Kamplarımız çocuklara yönelik olduğu için velilerin tereddütleri çok fazla bu tereddütlerini gidermek isteriz.

www.kampdunyasi.com.tr     

Genel Müdür                                                  
BÜLENT SERT

               

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.