CKM’de Hempel ve Quarta Buluşması

CKM’de Hempel ve Quarta Buluşması

1 Şubat Cuma akşamı (bugün) İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası(İDSO) Cadddebostan Kültür Merkezi’nde saat 20.00′da sevenleriyle buluşacak.

  1 Şubat Cuma akşamı (bugün) İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası(İDSO) Cadddebostan Kültür Merkezi’nde saat 20.00′da sevenleriyle buluşacak. 

İDSO’nun bu haftaki konserinde Şef Jurjen Hempel ve Solist Massimo Quarta sahne alacak. Konser, W.A. Mozart’ın La Clemenza Di Tito K621 Uvertürü eseriyle başlayacak. Mozart’ın 18 gün çalışması sonucu ortaya çıkan bu eser, ilk sunulduğunda dönemin eleştirmenleri tarafından beğenilmemesine karşın, daha sonraki temsillerinde başarı kazanmıştır. Mozart’ın bu eseri Roma İmparatoru Titus’u konu alır. İmparatorun kızı Vitellia’ya aşık olan Sesto, imparatoru öldürmeye çalışmış fakat başaramayıp yakalanır. Suça kendisinin de karıştığını itiraf eden Vitellia, Sesto’yu kurtarmaya çalışmasıyla, imparator ikisini de affeder

Program solist Massimo Quarta’nın seslendireceği S. Prokofiev’in 1 No’lu Keman Konçertosu ile devam edecek. Cenevre’deki Niccolò Paganini Uluslararası Keman Yarışması’nda birincilik ödülünü kazanarak ismini duyuran Quarta, dünyaca ünlü bir çok şef ile çalıştı. Solistliğin yanı sıra şeflik görevini de başarıyla sürdüren Quarta, 1702 tarihli bir “Conte De Fontana – ex D. Oistrakh” Antonio Stradivari kemanın sahibidir.

Konser, R. Schumann 2 No’lu Senfonisi ile sona erecek. Schumann bu eseri, 1846′da tamamlamış ve İsveç – Norveç Kralı I. Oscar’a ithaf etmiştir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.