CİLT LEKELERİ

CİLT LEKELERİ

Cildimiz aslında göründüğünden daha hassastır ve cilt lekelerinin oluşması an meselesidir. Özellikle bayanlar için yanlış ya da fazla kullanılan kozmetik malzemeleri ve losyonlar cildi tahriş ederek lekelere yol açabilir.

Cildimiz aslında göründüğünden daha hassastır ve cilt lekelerinin oluşması an meselesidir. Özellikle bayanlar için yanlış ya da fazla kullanılan kozmetik malzemeleri ve losyonlar cildi tahriş ederek lekelere yol açabilir. İstenmeyen cilt lekeleri de görüntü açısından bir hayli sıkıntı yaratmaktadır. Dikkat edilirse cilt lekeleri ve kırışıklıklar genellikle sonbaharda ortaya çıkmaktadırlar. Bunun nedeni ise yaz döneminde cildin maruz kaldığı Güneş ışınlarıdır. Önce lekelerle başlayan bu deformasyon, kırışıklıklarla devam eder. Zamanla oluşan çiller, sivilceler, yaşlılık lekeleri, hamilelikte rastlanan lekeler, doğuştan gelen lekeler, genetik lekeler de cilt lekelerine örnek olabilir. Ciltte leke oluşturan diğer etkenler ise makyaj yada nemlendirme amacıyla kullanılan kimyasal maddelerdir. Cilde temas eden krem ilaçlar dahil her maddenin dikkatli ve doktor kontrolünde kullanılması çok önemlidir.  

Cilt Lekesi Oluşumunun Sebepleri

Ciltte bazı etkenler sonucu renk farklılaşması ortaya çıkabilir. Bu etkenler melanin pigmentinin ciltte birikerek bazı bölgelerde yoğunlaşmaktadır. Melanin'in fazlalaştığı bu bölgelere cilt lekesi denilmektedir. Güneşin oluşturduğu lekeler yetişkin bireylerde daha sık görülmekte olup ten rengi açık kimselerin de güneş hassasiyeti daha fazladır. Hormon değişikliği lekelere neden olabilir. En güzel örnek hamileliktir. Hamileliğin son evresinde iyice belirginleşen bu lekeler, en çok yüz bölgesinde görülmektedir. Sonradan çoğu geçen hamilelik lekeleri güneşle temas ettirilmemelidir. 

Leke Oluşumunu Engellemek Tedaviden Önemlidir

Cilt lekelerinin oluşmasını çeşitli tedbirlerle önlemek mümkündür. Güneşten teni korumak için güneş kremleri kullanılabilir, öğlen güneşin dik durumda olduğu saatlerde güneşte durmamak, güneşin cilde direkt temasını engelleyecek kıyafetler giymek, şemsiye kullanmak güneş lekelerinin oluşmasını engeller. Vücutta oluşan sivilceler kendi haline bırakılmalı, zamanla kendi kendine kaybolması iz bırakmalarını engeller. Genellikle ileri yaşlarda ortaya çıkan yaşlılık lekelerini minimuma indirmek için, sigaradan ve alkolden uzak durulmalı, içeriği bilinmeyen kozmetik ürünleri kullanılmamalıdır. 

Estetik hakkında daha detaylı bilgi almak için tıklayın

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.