CHP’Lİ DURSUN ÇALTI’NIN SORULARI CEVAPSIZ KALDI

CHP’Lİ DURSUN ÇALTI’NIN SORULARI CEVAPSIZ KALDI

ŞİŞLİ Belediye Meclisi toplantısında CHP’li Dursun Çaltı, Sarıgül’e şu soruları yöneltti:


1- Başkana sormak istiyorum. Memur ve işçi arkadaşlarımızın ekonomik durumları ile ilgili bir şeyler yapılamaz mı? Israrlarımız sonucu memurlarımızıa “Sosyal Denge” adı altında seyyanen bir ilave yapılmıştır. Önerim şudur, işçilerimizin Kent-Yol personelimizin ücretlerinin yaşanabilir bir seviyeye çıkarılması. Diğer belediyeler uygulama yapmaktadır. Örneğin bir ay çift veya üç ayda bir çift maaş gibi. Araştırdık. Normalin altında maaş veren tek belediyeyiz. 
2- Mecidiyeköy Meydanı’ndaki büfeyi bir kez daha gündeme getirmek istiyorum. Mecidiyeköy Meydanı olmak üzere ki özellikle söylüyorum, ipin ucu kaçmıştır. Şişli kent görünümlü bir ilçe olmalı..
3--Kuyumcu İrfan sokak, Süleyman Nazif Sokak’taki işgalleri daha önce dile getirmiştim. Son olarak Vali Konağı Caddesi’nde bir firma, bırakın kaldırımı, ana caddeyi kendisine dükkan yapmıştır. Rumeli Cafe’nin olduğu sokak büsbütün dükkan haline gelmiş durumda. Uğur Mumcu Anıtı’nın etrafı da bir önce boşaltılmalıdır.
4- Halide Edip kültür merkezi ile ilgili proje değişmesi var, bu proje ne zaman hayata geçecek?
5- Trafik konusuna gelince; ilçemizde korkunç bir hercümerç var. Trafiğin tıkanma saatleri belli. Zabıtamız var. Devamlı demiyorum, küçük bir düzenleme yapılmalı. Her dakika kavga, kaza. Ben gördüklerimi söylüyorum. Diğer arkadaşlarımız da gördüklerini söylesinler. 
6- 25 yıldır duran, Milliyet Gazetesi’nin bitişiği, köşe olan, yani İzzetpaşa’nın bitimi olan yere, aniden 5 katlı bina yapılıyor. Bu nedir? Çünkü aklım almıyor.  
7- Şişli Karakolu’nun karşısında, Serin Sağlık Turizm diye yazmakta olan yer ile ilgili yanıt istiyorum.
8- Ali Sami Yen Stadı’nın protokolü ile ilgili olarak, plan notlarında belediyemize bırakılacak olan yer var. Ne kadar olduğunu öğrenmek istiyorum. Ayrıca bırakılacak mı?
9- Bomonti’de , Akar Caddesi diye ifade edilen caddenin üzerinde devasa kaçak inşaatlar var. Sağ tarafta 15 katlı yerler var. Böyle imar olabilir mi? Şişli’ye yakışmıyor inanın. 
10- Çağlayan, Milliyet Gazetesi’nin civarında, Nurol Towers yapısı ile ilgili suç duyurusunda bulunduk. Danıştay’dan bir karar çıkarttık. Burası ile ilgili olarak bana yazdığınız yazıda, ruhsat verdiğinizi ifade ettiniz. Ruhsatı durdurmanız gerekir. Etik olan da budur.
11- Levent’te, halkın Fako İlaçları diye bildiği yeri, büyükşehir’de 1/5000’lik plan olarak getirdiler, reddedildi, şu anda orada kaçak hafriyat yapılmakta. Burası ile ilgili bir uygulama yapıldı mı?
12- Bir vatandaşımızın sorusunu aktarmak istiyorum. Başkanımızın, Feriköy ve Ayazağa Statları ile ilgili çalışmaları vardı. Ne oldu?



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.