CHP'de Gökhan Zeybek ve Cemal Canpolat yarışıyor

CHP'de Gökhan Zeybek ve Cemal Canpolat yarışıyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul 35'inci Olağan İl Kongresi ikinci gününde Bostancı Gösteri Merkezi'nde devam ediyor.

   CHP İstanbul 35. Olağan İl Kongresi, Bostancı Gösteri Merkezi’nde dün başladı. İki gün sürecek kongrenin ilk gününde  il örgütü tarafından hazırlanan raporlar delegelere sunuldu. Kongrede İl Başkanı olarak son konuşmasını yapan Murat Karayalçın, “Sorunlarını aşamayan CHP’nin yüzde 25’leri geçmesinin imkânı yok. Bu sorunların başında, CHP’nin sol yanının yetersizliği geliyor. Ayrıca örgüt yapımız yetersiz ve siyasetin finansmanı konusunda eksik kalıyoruz. AK Parti’nin toplumsal kimlik üzerinden yaptığı siyaseti eleştirirken, aynı durumu biz parti örgütlerinde yaşıyoruz. Bu sorunları ortadan kaldırmaya ihtiyacımız var” diye konuştu. Raporları paylaşan Karayalçın CHP’nin yeni bir örgütlenme modeline ihtiyacı olduğuna dikkat çekti. Karayalçın konuşmasında Can Dündar ve Erdem Gül’e kongrenin selamlarını da iletti. Ayrıca Karayalçın açıklamalarını yaptığı sırada, bir delegenin izin almadan konuşmacı Karayalçın'ın sözünü kesmesi de kısa süreli bir gerginlik yarattı.


   Divan Başkanı Ercan Karakaş 
   Karayalçın yeniden il başkan aday adayı olmayacağını da açıkladıktan sonra 640 delegenin oy kullandığı kongrenin ilk gününde yapılan divan seçiminde tek aday olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş Divan Başkanı seçildi. 


   Dikey örgütlenmeden yatay örgütlenmeye
   Kongrede ayrıca İl Başkanlığı Yönetim Kurulu tarafından 2019 yılında yapılacak olan belediye seçimleri için hazırlanan rapor okunarak oylamaya sunuldu. CHP İstanbul olarak kentin en önemli sorunu olarak adlandırılan Kentsel Dönüşüm Raporu okunarak delegelere bilgilendirme yapıldı. CHP’nin dikey örgütlenme modelinden yatay örgütlenme modeline geçmesinin hedeflendiği, yerel meclislerin kurulmasını öngören Örgütlenme Modeli Raporu da okunarak oylamaya sunuldu.


   Parti, genç ve kadınlara kapalı
   Üsküdar İlçe Yönetimi’nden Suat Özçağdaş en genç adaylardan biri oldu. 42 yaşındaki Özçağdaş konuşmasında partinin genç ve kadınlara kapalı olduğunu söyledi. “Ben bu partinin genç adayıysam düşünün. Gençlik ve kadın kollarını artık yan olmaktan çıkartmalıyız. İl başkanını kadın yapınız” diyen Özçağdaş konuşmasını “Dün dünle gitti cancağzım şimdi yeni şeyler söylemek lazım. Şimdi hepinizi yeni şeyler söylemeye davet ediyorum” ifadeleriyle sonlandırdı.


   Balbay'a söz hakkı tanınmadı
   Kurultay’da konuşma yapmak için söz isteyen CHP Genal Başkan Adayı ve İzmir milletvekili Mustafa Balbay’a söz verilmedi. Bunun üzerine Balbay, Divan Başkanlığı’na itiraz dilekçesi sundu. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun il kongrelerinde genel başkan adaylarının konuşma yapabileceğine dair açıklamasını hatırlatan Balbay, “İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Adayı olarak konuşma hakkımın olduğunu düşünüyorum” dedi.


   Sekiz aday yarışıyor
   Aday listesindeki isimler ise şöyle; Koza Yardımcı, Gökhan Zeybek, Kadir Gökmen Öğüt, Ali Fatinoğlu, Necdet Saraç, Cemal Canpolat, Kenan Sönmez, Ali Mutlu Köylüoğlu. Kongrede, adaylık için 64 delegenin imzası gerektiği için sadece Gökhan zeybek ve Cemal Canpolat yeterli imzayı toplayarak aday olabildi. İkili arasındaki yarışın kazananı merakla bekleniyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.