Check up nedir?

Check up nedir?

Neden Check-up yaptırmalısınız? Check-up kimlere ne sıklıkta uygulanmalıdır? İçeriği nasıl olmalıdır? Uygulaması ne kadar sürede gerçekleştirilir? Hepsi burada...

Check-up; sağlıklı bir bireyde sağlığın korunması, hastalık risklerinin ortaya çıkarılması ve kanser, diyabet, kalp damar hastalıkları ve benzeri pek çok ciddi sağlık sorunlarının erken teşhisi için uygulanan genel sağlık taraması uygulamasıdır. Yaptırmanın önemi, kimlerde ne sıklıkta uygulanması gerektiği, içeriğini nasıl olduğu ve ne kadar sürdüğü hakkındaki herşeyi Medical Park Hastanesi uzmanları yanıtlıyor.

Neden Check-up yaptırmalısınız?

Modern Tıp’ta amaç, hastalık ortaya çıkmadan önce gerekli önlemler alarak, kişinin sağlıklı kalmasını sağlamaktır. Çünkü hastalık ortaya çıktıktan sonra hem tedavisi çok daha pahalı olmakta, hem de sağlık artık bir kez bozulmuş olmaktadır.

Çağımızın hastalıkları olan koroner arter hastalıkları, kanser, hipertansiyon ve pek çok diğer hastalıkta erken ve doğru tanı, hem yaşam süresi, hemde kalitesi açısından son derece büyük önem taşımaktadır. Ayrıca hiçbir belirti vermeden ve hastada hiçbir şikayete neden olmadan yıllarca sinsice seyreden, öte yandan beyin, kalp, böbrekler gibi hayati organlara da zarar veren hipertansiyon ve diyabet gibi hastalıklarda da yine erken dönem tanının ve düzenli tedavinin önemi büyüktür.
Sağlığınız değerlidir! Onu yaşamın akışında şansa bırakmayın…

Check-up kimlere ne sıklıkta uygulanmalıdır?

Check-up’ın, bir başka deyimle genel sağlık kontrolünün, hiçbir şikayet ve hastalığı olmayan tüm kişilere en az yılda bir, düzenli olarak yapılması önerilir.

Ailesel risk faktörlerine ( Kanser, Koroner Arter hast. Vb) göre önerilen uygulama tekrar süresi değişebilir.

Hamilelerde ve mevcut sağlık sorunları olan hastalarda araştırma amaçlı uygulanması önerilmez.

Check-up içeriği nasıl olmalıdır?

Medical Park Check-up uygulama içerikleri şöyle... Belirli yaş dönümlerine özel paket programlar (Çocuk-Menopoz-Prostat..vb) ve ailesel genetik geçişli hastalıklara özel tarama amaçlı programlar (Kanser, Kalp-Damar Hastalıkları) haricinde; Kişiye ait kişinin yaş, cinsiyet, risk faktörleri, hayat tarzı ve ailesindeki hastalık yüküne göre risk faktörlerinin belirlenmesi sonucunda ilgili fiziki muayenelerin ve gerekli görülen Laboratuar/Radyolojik testlerin tespiti ile size özel olarak hazırlanır.

Erken teşhis ve sonucunda gidilebilecek doğru tedavi belirtildiği üzere; pek çok unsurun eksiksiz, güvenilir, başvuran kişiye ait özgün ayırıcı tanı değeri taşıyan bilimsel verileri ışığında; en kapsamlı ancak aynı zamanda en kısa ve en verimli şekilde ortaya konmasıyla mümkündür. Bir başka deyişle kişinin bireysel özellikleri gözetilmeksizin kalıplaşmış, standart, ya da “rutin” laboratuar analizlerine dayanılarak gidilecek bir Check-up programı uygulaması, kişilere yetersiz hizmet alımı ya da gereksiz maliyet olmaktan öteye gidemez.

Check up uygulaması ne kadar sürede gerçekleştirilir?

Medical Park Check-up programlarında size konusunda eğitimli Check-up hasta danışmanlarımız refakat eder ve onlar eşliğinde yapılacak işlemleriniz için 09.00-12.00 arası sadece 3 saatinizi ayırmanız yeterlidir.

Check-up randevunuza gelirken

  • Daha önce yapılmış test ve diğer tetkik sonuçlarını beraberinizde getirin.
  • Randevu günü olası fiziksel aktivite gerektirecek testler için rahat kıyafet ve ayakkabı ile gelin.
  • Randevu günü en az 10-12 saat aç gelin.( Bu arada yalnızca su içebilirsiniz.)


Check-up sonuçlarınızı etkileyebilecek detaylara dikkat edin!

  • Bayanlar için; Mensturasyon (Regl) döneminizin olmamasına,
  • Herhangi bir vitamin mineral desteği kullanmamanıza, kullanıyor ise belirtmenize,
  • Randevu günü öncesi alkol kullanmamanıza dikkat edin.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.