ÇEVRE İÇİN PEDAL ÇEVİRDİLER

ÇEVRE İÇİN PEDAL ÇEVİRDİLER

Kartal Belediyesi 12 gün boyunca düzenlediği çevre etkinliklerine “Bisiklet Şöleni” ile son verdi

Kartal Belediyesi tarafından çevre haftası kapsamında 12 gün boyunca etkinlikler düzenlendi. Düzenlenen etkinliklerin finali yapılan “Bisiklet Şöleni” ile son buldu.

Kartal Belediyesi Haziran ayının başlaması ile çevre haftası etkinliklerini başlatarak 12 gün boyunca süren bir program düzenledi.  Kartal Meydanı ve sahil kıyı şeridinin temizlenmesi ile başlayan faaliyetler, okullara yaklaşık 5 bin adet fidan dağıtımı, tiyatrolar, ve yürüyüşlerle devam etti. Taşocakları mevkiinde bulunan Balıklı gölün Kartallılara doğal park olarak kazandırılması için yapılan temizlikle, çevrecileri bir araya toplayan etkinlikler Bisiklet Şöleni ile on buldu.

Kartal meydanında düzenlenen şölende “Temiz Çevre ve Temiz Enerji İçin Pedal Çeviriyoruz” sloganıyla çevreye karşı duyarlılığı arttırmak için Kartal Sahil yolunda bisiklet turu yapıldı. Yaklaşık 100 bisikletlinin katıldığı tur sonunda yapılan çekilişle talihlilere bisikletler hediye edildi.

Bisikletleri ile Kartal meydanını dolduran çevre gönüllüleri haricinde, bisikleti olmayan vatandaşlara ise bisikletler dağıtıldı. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün de katıldığı turda, Öz çevreciler ile birlikte 8 km’lik yolda çevre için pedal çevirdi.

Meydanda başlayan bisiklet turu sahil yolunu takiben Dragos kavşağı oradan da tekrar meydan da son buldu. Tek çevreci ve sıfır karbon soluma aracı Bisikletlerle en önde Altınok Öz olmak üzere çevre gönüllüleri zillerini çalarak vatandaşları çevre konusunda duyarlı olmaya davet ettiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.