CEVAHİR’İN JAMMERLARI KORKUTUYOR

CEVAHİR’İN JAMMERLARI KORKUTUYOR

Cevahir AVM’de bulunan alarm ve sinyal kesicilerin frekanslarının yüksek ayarlanması çevrede bulunan esnafın güvenlik sistemini etkiliyor. Hırsızlık olaylarının yaşanmasından çekinen çevre esnafı ve vatandaşlar bu durumdan tedirginlik duyuyorlar.


ALARM SİSTEMİMİZİ DEĞİŞTİRDİK

Ayhan Tolun – As Gıda

Cevahir Alışveriş Merkezi bombalamaya karşı özellikle son bir senedir jammerları yüksek frekansta açıyor ve ben kumandayla dükkânımın alarmını kullanamıyorum. Bu nedenle dükkânımın alarm sistemini değiştirdim, şifreli yaptım. Konuyla ilgili bir kere şikâyet dilekçesinde bulundum fakat geri dönüş olmadı. Ayrıca otopark sıkıntısı çekiyoruz. Arabamızı dükkânımıza yakın park edemiyoruz, izin vermiyorlar. Diğer bir şikâyetim ise Cevahir’in önünde biriken sokak çocuklarının bazen dükkânımın önüne gelerek müşterilerimi rahatsız etmesi. 
 

TELEFONLAR ÇEKMİYOR

Sabri  Aydoğan- Volkan-Kenan Kuaför

Bizim dükkânımız alarmlara biraz daha uzak kaldığı için çok fazla etkilenmiyoruz fakat telefonlarımız çekmiyor. Cevahir’in önündeki sokak çocuklarından şikâyetçiyim, çok fazla var.

CEVAHİR’İN KONUMU YANLIŞ

Engin Çil – Engin Elektrik

Benim alarm sistemim yok ama komşularım bu konuda büyük sıkıntı yaşıyorlar. Cevahir’in alarmı araba ve kepenk alarmlarını çok etkiliyor. Benim için en büyük sıkıntı işimi öldürmesi. Cevahir’in bu kadar esnafın bulunduğu bir yerde açılması yanlış. İçindeki yapı markette satılanların çoğu benim dükkânımda da üstelik daha uygun fiyata var ama insanlar gidip oradan alıyorlar. Çünkü kolay geliyor, her şey ellerinin altında oluyor. Çocuklarını sinemaya bırakıp kendileri alışverişlerini yapıyorlar. Bu durumdan biz yani küçük esnaf çok mağdur oluyoruz. Ama küçük esnafı öldürürlerse ileride sokaklar bomboş kalacak, ıssızlaşacak, belli bir saatten sonra sokakta yürünmez olacak. Biz varken insanlarda bir güven oluyor. Kuştepe tarafından gelen başıboş çocuklar da zararlı maddeler kullanıyorlar ve bu durum çok rahatsız edici boyutlara ulaşıyor. Bunlar ilkokul çağındaki çocuklar. Ancak bu konuyla kimse ilgilenmiyor.

KÖR NOKTA

Hakan Filloz- Çiçek Durağı

Sokak çocuklarıyla ilgili büyük sorun yaşıyoruz. Yönetimle konuşuldu diye biliyorum fakat önüne geçilemiyor, çok zor. Yine esnaftan biraz çekiniyorlar ancak insanlara sataşabiliyorlar. Benim dükkânımda alarm sistemi yok fakat telefon kullanamıyorum, çekmiyor. Kendilerine göre geçerli sebepleri var. Başkalarına zarar vermemek için önlem almaları lâzım. Pilot kamera sitemi var Cevahir’in ama geçen bir esnaf arkadaşımızın dükkânına hırsız girmiş, kameralar o noktayı görmüyormuş.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.