YERİNDE DÖNÜŞÜMÜ DESTEKLİYORUZ

YERİNDE DÖNÜŞÜMÜ DESTEKLİYORUZ

Nurettin TanŞişli Belediyesi CHP Meclis Üyesi

1963 yılında Erzincan’da doğdu. İlkokulu Halide Edip Adıvar’da, ortaokulu Namık Kemal’de ve liseyi Çağlayan Lisesi’nde okudu. Anadolu Üniversitesi İş İdaresi bölümü mezunu. Mali Müşavir. 12 Eylül’den önce CHP Gençlik Kolları’na girdi. O tarihten bu yana CHP’de çeşitli görevlerde bulundu.
Yerel yönetim seçimlerinde gelen davet üzerine aday oldu. Bütçe Komisyonu’nda görev aldı.

Üye olduğunuz sivil toplum kuruluşları:
Mali Müşavirler Odası Derneği üyesi.

Seçimler sonrasında Şişli halkının daha huzurlu ve refah içerisinde yaşaması amacıyla hangi kararların alınmasında etkili olduğunuzu, hangi sorunlara çözüm bulduğunuzu anlatır mısınız?
En büyük mücadeleyi Ali Sami Yen ile ilgili verdik. Gülay Aslıtürk zamanından bu yana mücadelemiz var. Yeşil alan olarak kalmasını başarmaya çalışıyoruz. Orası da büyük rant merkezi. Deprem anında da kullanılmasını istiyoruz. Deprem olduğunda nereye kaçacağız? Orası Şişli, Kağıthane, Beşiktaş ve Levent’in ihtiyacı olan bir alandır. Meclis üyesi arkadaşlarımız dava açtı ve yürütmeyi durdurma kararı çıktı. Belediyenin insan kaynaklarında, 720 kişi için, personel eğitim ve iş güvenliği ile ilgili 31 bin 500 TL, meslek içi eğitimleri için ise 15 bin 500 TL ödenek ayrılmış. Personeli iyi eğitmezsen, mesleki eğitim vermezsen, başarı nasıl gelecek. Belediyemiz bu konuda çok eksik kalıyor. Okul yapıyor, insanları gezilere götürüyorlar. Ama önce kendi personelini eğiteceksin, iş güvenliğini sağlayacaksın.

Meclis üyesi olarak bundan sonra ki dönemde neler yapacaksınız?
Kentsel dönüşümle ilgili olarak yerinde dönüşümü destekliyoruz. Deprem ülkesiyiz. Şişli halkının binaları sıfırdan yapacak güçleri yok. Çalışmalar kaplumbağa hızında ilerliyor. O bölgede, tatmin edecek şekilde kentsel dönüşüm yapılmalı, insanlar yerinden edilmemelidir. 
İlçemizde, Maslak ve Bomonti’de yükselen gökdelenlerle ilgili mücadelemiz var. Muhalefet şerhlerimiz ve gerekçelerimiz var. Bomonti yayla alanı. 3 plaza yükseldi. 5–6 plaza daha yükselecek. Önce nüfus yoğunluğu gözden geçirilip ondan sonra onay verilmeli. Plan ve proje yapılırken, insanların refahı, rahatı düşünülmelidir. Yeşil alanımız yok. Yeşil alan, spor alanları yaratmalıyız. Eğitim yuvalarının yapılmasına karşı değiliz ve destekliyoruz. Kapalı yollarımız var. Önerge verdik. Hala bir çalışma yok.


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.