Buzdolabı Çalışırken Hışırtılı Ses Gelmesi Nasıl Önlenir?

Buzdolabı Çalışırken Hışırtılı Ses Gelmesi Nasıl Önlenir?

Beyaz eşya teknolojilerindeki en temel ihtiyaçların başında gelen buzdolapları, konfor standartlarının oluşturulmasındaki en önemli faktördür.

 

Beyaz eşya teknolojilerindeki en temel ihtiyaçların başında gelen buzdolapları, konfor standartlarının oluşturulmasındaki en önemli faktördür. Toplum yaşamında oldukça önemli bir etkisi bulunan buzdolapları, her evde kesinlikle bulunan en temel beyaz eşya üründür. Bu kullanım potansiyeli de olağan şekilde tüm beyaz eşya ürünlerinde olduğu gibi ne kadar ileri teknolojiye sahip olsa da arızalanabildiğinden, sıklıkla buzdolabı arızalarının görülmesine neden oluyor. Bosch Servisi merkezinde buzdolaplarına ilişkin tüketiciden gelen arıza bildirimlerinde genel olarak konu buzdolabının çalışmasında çeşitli olağan dışı seslerin geliyor olmasıdır. Özellikle de buzdolabının hışırtılı ses çıkartarak, çalışması en sık görülen sorunlardan birisidir.

Buzdolabının hışırtılı olarak tabir edilebilecek bir ses çıkartarak, çalışması temel olarak buzdolabının iç kısmındaki soğuk havanın en iyi şekilde dağıtılmasını daha fonksiyonel duruma getiren hava akımına bağlı olarak meydana gelebilmektedir. Ancak bu sesin çıktığı şekilde bir çalışma farklı bir problemden kaynaklı olarak da meydana gelebileceğinden mutlaka profesyonel Pendik Bosch Servisi merkezi uzman teknikerlerinden bir görüş alınması gerekir. Bunun içinde 7 gün 24 saat iletişim numaraları üzerinden profesyonel buzdolabı servisi hizmetlerine başvuru gerçekleştirilebilir.

Buzdolabında gelen ses buzdolabının plastik duvarlarına doğru çarpmakta olan fandan kaynaklı olarak gelebilir. Bu durumda tüketicinin ilk yapması gereken şey buzdolabının kapısını açtığında, sesin kesilip, kesilmediğini kontrol etmektir. Eğer buzdolabı kapağı açıldığında ses kesiliyor ise mutlaka profesyonel Sultanbeyli Bosch Servisi merkezine başvuru gerçekleştirilmesi gerekir. Uzman teknikerler buzdolabının fanından kaynaklı meydana gelen bu ses sorununun çözümü için öncelikle fan temizliği uygular. Ancak bu şekilde çözüm oluşturulamaz ise fan sökülerek, yerine yenisi takılır. Çok nadir olarak fanın bağlı bulunduğu motor içinde değişim işlemi uygulanabilir. Bu tip bir buzdolabı arızası genel olarak uygun ve ekonomik şekilde çözüme kavuşturulabilir. Üstelik servis merkezinin garantili hizmetleri ile son derece kaliteli buzdolabı arıza onarım hizmetleri çok daha ekonomik bir seviyeye gelir. Çünkü bu parça değişimlerinde yalnızca orijinal yedek parça kullanımı gerçekleştirilerek, onarım sonrası kullanım sürecinde çok kısa zaman dilimlerinde tekrar tekrar aynı arızalanmalar ile karşı karşıya kalınmasının önlenmesi sağlanmış oluyor. Kalınsa bile mağduriyet oluşturulmuyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.