Büyük bir gürültü ile patlayan trafo az kalsın faciaya neden oluyordu...

Büyük bir gürültü ile patlayan trafo az kalsın faciaya neden oluyordu...

Şişli Halide Edip Mahallesi'nde elektrik trafosu büyük bir gürültüyle patladı. Binada yaşayanlar ölümden döndüklerini söyleyerek “Evimizin altında bomba istemiyorum” diye feryat ettiler... Ana gaz vanasının kapatılması belkide büyük bir faciayı önledi...

BEDAŞ, Şişli Belediyesi'yle anlaşmalı olarak 2010 yılında Halide Edip Adıvar Mahallesi'ndeki daireyi kiraladı ve elektrik trafosu yerleştirdi. Binada yaşayanlar ilk olarak BEDAŞ'a konuyu şikâyet etti. Ardından belediyeye ve BİMER'e başvurdu ama sonuç çıkmadı. Konuyu mahkemeye taşıyan apartman sakinleri dava sürerken, korktukları başlarına geldi. Evlerinin altındaki trafo geçen patladı ve yangın çıktı.

Şişli'de yaşayan Ali ve Zaide Şimşek çifti, yıllarca trafonun kaldırılması için mücadele etti ancak bir sonuç alamadı. Sonunda da Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin (BEDAŞ) kiracı olduğu dairedeki elektrik trafosu patladı. Patlama anında Şimşek çiftinin 8 aylık bebekleri Defne Nur ve halası evdeydi. İkisi de ölümden döndü. Baba Ali Şimşek (35) kurtulduklarına şükrederek "Biz evimizin altında bombayla yaşamak istemiyoruz" dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.