Bütün gün pratik yaptım

Bütün gün pratik yaptım

Allah rahmet eylesin, eski hocam Osman Çalgın ve Hatayspor şimdi onun adı kendi mekanlarında var.

Allah rahmet eylesin, eski hocam Osman Çalgın ve Hatayspor şimdi onun adı kendi mekanlarında var. Dar gelirli ailelerin yoksulluk içinde yaşayan ailelerin çağındayız.Ben de hastane çayhanesinde çalıştım annem boş zamanlarında orayı çaldı.Başarılı bir öğrenci olduğum için annem içinde biriktirdiği parayla bana bir saat aldı. Çok  güzel bir saat. Bütün gün antrenmana gittim ve döndüğümde saat bıraktığım yerde değildi. Çalındı... Ailem istemedi, o olaydan sonra 'futbol yok' dediler. Ondan sonra hocam arkadaşlarıma "İlhan neden gelmedi?" diye sordu. Saatin durumunu da açıkladılar. Allah razı olsun Osman Hanım hastaneye geldi. Bir çay evinde çalışıyorum. Bana kaybettiğim saati aldı. Bana verdi ve anneme "O çocuğu futbola gönder" dedi.

"Rıdvan Dilmen ile kendimi kontrol ettim"

Futbolu seviyorum. Hatta durup çocuklarının 5v5 oynamasını bilyoncu izleyeceğim. Avrupa ve lig maçlarını kaçırmam. Bir futbolcu olarak bunu uygulama konusunda pek iyi değilim. Analitik düşünmeye ancak futbol kariyerimin son günlerinde başladım. Her maçı bir menajer gözüyle izledim. Kendimi kontrol edeceğim. Maçı izlediğimde eşime 'Bak Rıdvan Dilmen maçtan sonra çıkacak, şunu söyleyecek' diyorum. Rıdvan hoca çıkar aynı tahlili yapar. "

'Aşağıdan'

"Kırıkhan'da destek olarak başladım. Sonra Hatayspor'un U19 teknik direktörü oldum. Hatta hafta sonları futbol okuluna gidip çocuklara antrenörlük yapıyordum. O bilyoncu giriş yüzden şanslıyım ki bir alt lig olarak alt yaşını biliyorum. teknik direktörler, altyapı ve alt ligler Ondan sonra Ahmet Taşyürek Hocam Hatay'a geldi ve ben onun yardımcısı oldum. Ümraniyespor'da şampiyonluğu birlikte kazandık. Ligue 2'den Ligue 1'e geçtik. Ondan sonra destek koçu olmak istemediğimi ve yönetmen olmaya hazır olduğumu hissettim. Futbol aile fedakarlığı gerektiren bir iştir. Eğer onların zamanını çalacaksam, bunu kendi yöntemimle yapmalıyım.”

'20 saniyede karar verildi'

"Hatay'ın sportif direktörü oldum. Fatih Kavlak hoca. Fatih Usta'nın yerine en son isteyeceğim şey bu. Bir gün direktörümüz fabrikaya geldi. Tavrınızı biliyorum ama hocadan ayrıldık dedik. "Seni hemen konseye çağıracaklar," diye  ekledi. Başkan, “Gözlemlerimiz, görüşleriniz ve bakış açılarınız nedeniyle öğretmen olmanızı istiyoruz. 20 saniyem var ve cevap vermeliyim.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.