Bu Yargıtay kararı kiracıyı çok üzer

Bu Yargıtay kararı kiracıyı çok üzer

Yargıtay, kiranın bir günlük geç ödemesini bile "haklı ihtar ve tahliye" nedeni saydı. Artık kirasını 1 gün dahi geç ödeyen kiracı, kullandığı mülkü tahliye etmek zorunda kalacak.

Ev sahibi K.T de, kiracısı A.D’ye noter kanalıyla ihtarname çekti. İhtarnameyi alan kiracı 12 Mayıs günü kirasını yatırdı. Haziran kirasını da ayın ilk gününde yatırmayan kiracıya ev sahibi ikinci kez ihtarname çekti. Kiracı, ikinci ihtarname üzerine 6 Haziran’da kirasını ödedi.

EV SAHİBİ DAVA AÇTI:

Ev sahibi K.T. "kira bedelinin iki kez gecikmeli yatırıldığını" gerekçe göstererek kiracısının evini tahliye etmesi için dava açtı. Mahkeme, ödemelerin her ayın birinde yapılacağına ilişkin açık ifade olmadığını gerekçe göstererek, tahliye davasını reddetti.

İHTARNAMELER HAKLI:

Davacı ev sahibi bu kararı Yargıtay’da temyiz etti. Yargıtay 6. Hukuk Dairesi, sözleşmedeki "ay başı" ifadesinin, "her ayın biri" anlamına geldiğini belirterek, bu nedenle ihtarnamelerin "haklı" olduğu sonucuna vardı. Yargıtay mahkemenin kararını bozdu ve kiracının tahliyesine karar verdi. Yargıtay’ın bu kararı bundan sonraki davalarda da örnek kobul edilecek. Böylece, kirasını 1 gün dahi geç ödeyen kiracı, kullandığı mülkü tasfiye etmek zorunda kalacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.