Bu ikilinin önünde Gedson Fernandez bulunuyor

Bu ikilinin önünde Gedson Fernandez bulunuyor

Belli ki takımda sadece bir pasör var: kaleci Mert Günok. Aslında, ilk yarının tamamındaki tek yaratıcı hareket Nkoudou'nun koşusuna muhteşem bir uzun top göndererek ayaklarından geldi.

 

Belli ki takımda sadece bir pasör var: kaleci Mert Günok. Aslında, ilk yarının tamamındaki tek yaratıcı hareket Nkoudou'nun koşusuna muhteşem bir uzun top göndererek ayaklarından geldi. İkinci yarının başında Atiba yerine Saleh Wukan, Nkudu yerine Nathan Redmond oyuna girdi. Teknik kalite ve yaratıcılık biraz arttı. Bu da yetmeyince bir orta saha oyuncusu görevden alındı ​​ve yerine bir forvet getirildi (Nesip'in yerine Jackson Muleka). Kutuda oluşan kalabalığı beslemek için gözden kaçan Arthur Masuaku için yardım bekleniyordu. İşe yaradı ama sadece son dakikalarda bir puan kurtarmak için... Genel durum büyük bir hayal kırıklığıydı.

İnsanlar çağından kahramanlar çağına

Ferhan Şensoy'un Seyircili Günlüğü adlı dramasının harika bir kapanış şarkısı var. Bölümlerinden birinde şöyle dedi: "Şu anda hiçbir kurtarıcının beklenmediği feci bir gece savaşı durumu." Mesih beklentisi Türk toplumunun  en büyük haydibet kötülüklerinden biridir ve  siyaset felsefesinde  yeri vardır. Öyleyse Giambattista Vico'ya göre insanlık tarihinin gelişimi üç döneme ayrılır: tanrılar çağı, kahramanlar çağı ve insan çağı. Tanrılar çağında insanlar otokratik kralların egemenliği altında yaşıyorlardı. Kahramanlar çağında sosyal sınıflar ortaya çıktı. Sıradan insanların direnişi, aristokratik yönetimin hüküm sürdüğü yüzyılın sonunu getirdi. Ardından, herkesin eşitliğine ve bireylerin kanun önünde eşit haklara sahip olduğu  demokrasinin egemen olduğu insanlık çağı geldi.

Vico, tanrılar çağının teokrasi çağı, kahramanlar haydibet giriş çağının mitler çağı ve insan çağının akıl çağı olduğunu söyledi. Ona göre ilk iki asra insanların düşünceleri değil, tahayyülleri hükmediyordu. İnsan çağı  aynı zamanda akıl çağıdır. Tanrılar çağı bir kurtarıcı bekliyor ama kahramanlar çağında kahraman yok. Ancak insanlık çağında artık  kurtarıcı beklenmemektedir. Şu anda, insanlar sorunları çözmek için yalnızca kendi akıllarına güvenebilirler. Beşiktaş'ın Şenol Güneş ile ilişkisi içeriği gereği gerici nitelikte. Çünkü dönüşü aynı zamanda kulübün  bir spor organizasyonu kuramadığını kabul etmek anlamına geliyor ve Güneş'in boşluğu tek başına dolduracağı yönünde beklenti yaratıyor. Boş beklentiler. Vico'nun teorisinden ilham alan ve kurtarıcı sayılan Güneş'in varlığı, Beşiktaş'ı yeniden kahramanlar çağına getirdi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.