Bozcaada'nın Coğrafi Konumu

Bozcaada'nın Coğrafi Konumu

Bozcaada ilçesi Çanakkale iline bağlı olmakla birlikte Çanakkale Boğazı’na 12 deniz mili uzaklıkta güney bölgesinde bulunmaktadır. Adaya ulaşım, Yükyeri Feribot iskelesinden yani Ezine İlçesinin Geyikli Beldesinden sağlanmaktadır.

Bozcaada ilçesi Çanakkale iline bağlı olmakla birlikte Çanakkale Boğazı’na 12 deniz mili uzaklıkta güney bölgesinde bulunmaktadır. Adaya ulaşım, Yükyeri Feribot iskelesinden yani Ezine İlçesinin Geyikli Beldesinden sağlanmaktadır. Buraya uzaklığı 4 mildir. Gökçeada ile arasında 17 mil bulunmaktadır. Çanakkale İl Merkezine ise 25 mil uzaklıktadır. Bozcaada’nın çevresi toplamda 38 km tutmaktadır. Kapladığı yüzey alanı ise 36,67 km2’dir. Ayrıca Bozcaada’nın etrafında 17 adet adacık bulunmaktadır. Bunların yüz ölçümü 0,93 km2 iken, Bozcaada toplamda 37,6 km2’lik bir yüzölçümüne sahiptir. Bu 17 adacığın en büyüğü toplam 800 dönüm araziye sahip olan Mavriya Adası’dır. Mavriya Adası halk arasında Tavşan Adası olarak bilinmektedir.  Ada’da basık ve alçak yapıda olan yeryüzü şekilleri bulunmaktadır. Göztepe, 192 m ile adanın en yüksek noktasıdır. Kışları çok ufak dereler akmaktadır. Bunun dışında akarsu yoktur. Büyük düzlüklerden oluşan adanın iç kısmının yanı sıra burun ve koylarıyla ünlüdür. Bu adada 12 koy ve 12 burun bulunmaktadır. Kumullara da rastlamak mümkündür.

www.bozcaadam.net adresinden ulaşabileceğiniz Online Bozcaada Rehberi, gerek adayı düzenli periyotlar dahilinde ziyaret etmekte olan şarap tutkunları için gerekse de adaya daha önce hiç gelmemiş olan yerli ve de yabancı ziyaretçiler için bir rehber niteliğindedir. Online ada rehberleri içerisinde Bozcaada’ya ait olan ve de merak ettiğiniz her husus için bilgi almanız mümkün hale gelmektedir. Bozcaada otelleri hakkında bilgilerden tutunda yemek kültürüne, mimarisinden ulaşıma kadar her konu için bilgileri bulabilirsiniz.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.