Bozcaada'da Tatil Yapmanız İçin 5 Neden

Bozcaada'da Tatil Yapmanız İçin 5 Neden

Bozcaada, son yıllarda tatilcilerin rağbet göstermeye başladığı tatil rotalarından birisi haline geldi.

Bozcaada, son yıllarda tatilcilerin rağbet göstermeye başladığı tatil rotalarından birisi haline geldi. Özellikle şehrin gürültüsünden ve koşuşturmacasından sıkılan kişilerin kısa süreli de olsa tatil için tercih ettikleri ilçe, Ege Denizinde yer alan harika bir adadır. Peki, bu güzeller güzeli adada tatil yapmanın avantajları nelerdir? İşte Bozcaada ve sizi kendisine çekmeyi başaracağı güzellikleri…

Turkuaz Bozcaada Denizinde Eşsiz Anlar Geçirebilirsiniz

Bozcaada, pek çok kimse bilmese de eşsiz bir denize sahiptir. Turkuaz denizi ile ziyaretçilerini kendisine hayran bırakan Bozcaada’da yapılacak en güzel etkinliklerden birisi Ayazma Plajı’nda kristal kumlar üzerinde denizin manzarasını ve güneşin tadını çıkarmaktır.

Bozcaada’nın denizi sadece Ayazma Plajı’ndan ibaret değildir. Yine adada yer alan Akvaryum Koyu ve Çayır Plajı’nı da mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Rum Mahallesi’nin Ara Sokaklarında Gezintiye Çıkabilirsiniz

Bozcaada, sadece denizi ve eşsiz kumsalları ile değil sokaklarıyla da sizi kendisine hayran bırakmayı başaracak bir ilçe. Özellikle Rum Mahallesi’nde yer alan ara sokakları ziyaret etmelisiniz. Adadaki Arnavut kaldırımlı sokaklarda dolaşırken rengârenk evleri keşfedebilir, ada halkının yaşantısına ortak olabilirsiniz.

Bozcaada Gecelerinde Dostlarınız ile Huzurlu Vakit Geçirebilirsiniz

Bozcaada’yı tatil mekânı olarak seçmeniz için bir diğer neden ise sessiz ve huzurlu Bozcaada akşamlarıdır. Adada akşamları ara sokaklarda kurulan masalarda dostlarınız ile hoşça vakit geçirebilir, ömür boyu unutamayacağınız dakikalar geçirebilirsiniz.

Güne Lezzetli Bozcaada Kahvaltısı ile Başlayabilirsiniz

Bozcaada’da tatil yapmanız için bir başka neden ise kesinlikle enfes Bozcaada reçelleridir. Bu güzel ilçede yer alan otellerde ya da kahvaltı mekânlarında enfes domates reçeli ve gelincik reçeli gibi ev yapımı ürünlerin tadına varabilirsiniz.Bozcaada reçellerini bir kez tattığınızda adeta müptelası olacaksınız. Bu nedenle adadan dönmeden önce ilçe merkezinde yer alan pazar satıcılarından adanın enfes reçellerini satın almayı unutmayın.

Ünlü Bozcaada Şaraplarını Tadabilirsiniz

Ülkemizde şarap üretiminde önde gelen yerlerden birisi de Bozcaada’dır. Elverişli iklimi nedeniyle üzüm bağlarına sahip olan ilçede altı tane şarap fabrikası var. Bu fabrikalarda şarap tadımı yapabilir, satış mağazalarından şarap satın alabilirsiniz.

Bozcaada’nın güzelliği anlatmakla bitmez. Bu güzel ilçe ile ilgili daha fazla bilgi edinmek için seyahat blogumuzu ziyaret edebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.