Boyun Fıtığı Nedir?

Boyun Fıtığı Nedir?

Bel ve boyun kısmında farklı sayılarda bulunan omur kemik içerisindeki disk omurganın amortisörü görevindedir. Bu nedenle bu bölgenin hasar görmesi her iki alanda da fıtıklaşma oluşmasına neden olur.

 

Bel ve boyun kısmında farklı sayılarda bulunan omur kemik içerisindeki disk omurganın amortisörü görevindedir. Bu nedenle bu bölgenin hasar görmesi her iki alanda da fıtıklaşma oluşmasına neden olur. Boyun bölgesinde 7 adet omur kemiği bulunurken bel bölgesinde 5 adet yer almaktadır. Vücudun hareket kabiliyetini omurga sağladığından omurganın zorlanmaması ve ters hareketler yapılmaması gerekir. Aksi durumda fıtık sorunu yaşanacağı için dayanılmaz ağrılarla uğraşılması gerekebilir. Boyun fıtığı ameliyatı yapılacak olan tedavilerin sonuç vermemesi halinde tercih edilmektedir. Ameliyat genel anestezi altında 1 saat kadar sürse de hastanın ayılması ve kontrollerin sağlanması için bir gün hastane de kalınması gereklidir.

Bel fıtığında hastanın beline ve bacaklarına vuran şiddetli ağrılar hareket durumunu engelleyeceğinden tedavi edilmesi gerekir. Fizik tedavi, spor, ilaçlar, enjeksiyon veya lazer ile küçültme gibi farklı şekillerde yapılacak tedaviler bu alanda etkili sonuçlar alınmasına yardımcı olmaktadır. Tedavilere cevap veren hastaların ameliyatsız başarı sağlaması da etkili olmaktadır. Bu aşamada doğru teşhis konulması ve hangi aşamada olunduğunun bilinmesi oldukça önemlidir. Bel fıtığı tedavisi için alanında uzman doktorlar yaptıkları kontroller sonucunda sizlere önerilerde bulunarak kaliteli sonuçlar almanızı sağlamaktadır. Bazı hastalarda tedaviler ağrıların geçmesinde etkili olmadığından ameliyat kaçınılmaz oluyor. Hastanın kendine dikkat etmesi ve ters hareket etmemesi ağrıların şiddetinin azalmasına yardımcı olabilir.

Açık veya kapalı olarak yapılabilen bel fıtığı ameliyatı doktorlar tarafından en uygun olacak seçeneğe göre uygulanmaktadır. Ameliyat öncesi ve sonrası hakkında bilgi almak isteyenler bu konuda iletişime geçerek daha fazla bilgiye kolayca ulaşım sağlayabilirler. Bu alanda uzman olan doktor sizlere en iyi sonuçları almanız için yardımcı olmaktadır. Son sistem donanımlı ameliyathane içerisinde gerekli olan bütün ekipmanlar yer aldığından daha kaliteli sonuçlar alınabilir. Her ameliyat gibi bu ameliyatta da hasta için kanama ve enfeksiyon riski bulunmaktadır. Bu nedenle oluşabilecek her türlü sorunda mutlaka doktora danışılması gerekir. Hastanın aynı şekilde ameliyatın ardından da kendini zorlaması ve ağır işlerde çalışması fıtığın yeniden oluşmasına neden olacağından ikinci bir operasyon gerekecektir. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.