Botoks Tüm Kırışıklık Problemleri İçin Kullanılır mı?

Botoks Tüm Kırışıklık Problemleri İçin Kullanılır mı?

Botoks Tüm Kırışıklık Problemleri İçin Kullanılır mı?

 

Uzun yıllardır kırışıklıklar ve mimikler sebebiyle ortaya çıkan çizgilerden rahatsız olanların tedavi amacıyla başvurduğu yöntemlerden olan botoks uygulaması, etkili olduğu bölgeler, yan etkileri, uygulamadan sonrası vs. gibi merak edilen soruların yanıtları detaylarda. Botoks hakkında bilinmesi gereken her şey işte detaylar…

    Uzun yıllardır kozmetik alanında çok sık başvurulan yöntemlerden olan botoks uygulaması, özellikle yüz çevresinde başvurulan bir yöntemdir. Göz çevresinde bulunan kırışıklıklar, kaz ayakları, kaşlar arasında meydana gelen kırışıklıklar, alında oluşan çizgiler, boyun çevresinde meydana gelen dik çizgiler yani bantların giderilmesinde başvurulmaktadır. Aslında gözde çok fazla büyütülen botoks uygulaması hem kısa süren hem de çok basit bir yöntemdir. Çok ince iğneler kullanılarak yapılan uygulamada, bu kadar basit olması sebebiyle genellikle öncesinde herhangi bir yola başvurulmamaktadır. Başvurulacak olursa da lokal anestezi kremi ya da soğutma işlemleri uygulanmaktadır. Botoks uygulanacak olan bölgeye göre doz miktarı ve uygulama sayısı ayarlanır öncelikle. Ardından uygulanacak süre 15 dakikayı geçmeden işlem tamamlanır. Uygulamadan sonra da dinlenmeniz ya da yatmanız gereken herhangi bir süre yoktur. Normal yaşantınıza hemen dönebilirsiniz ki bu da gün arasında yapılabilecek bir uygulama olduğunu göstermektedir.

iç mekan, beyaz, giyme, siyah içeren bir resim Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

   Uygulama sonrasında dinlenme süresi yoktur denilmişti ancak sonrasında kısa süre dik durmak, yatmamak, uygulama yapılan mimik kaslarının egzersiz boyutlarında hareket ettirilmesi önerilir. Böylece etki daha kısa sürede görülebilir ve uygulama kendini doğru bir şekilde gösterir. Ayrıca dikkat edilecek olan bir diğer konu da uygulama yapılan bölgenin ovuşturulmamasıdır. Bunun sebebi de kullanılan ilacın masaj ile başka alanlara yöneltilmemesi gerektiğidir. Kimi zaman uygulama yapılan alanlarda kızarıklık ya da morarmalar meydana gelebilmektedir. Ancak bu morluk ve kızarıklıklar uzun süre kalıcı değil kısa sürede geçecek cinstendir. Birkaç gün içerisinde botoks uygulaması etkisini gösterir ancak bir hafta içerisinde istenilen etki gözle görülecek seviyeye gelir. Uygulamanın etkisi kişiden kişiye değişiklik göstermekle beraber ortalama 4 ay kadar sürmektedir. Bu süre sonunda da etki geçer, kaslar ve kırışıklıklar yeniden aktif hala gelir.

    Botosk uygulaması ile ilgili bilinen yanlışlardan birisi de bütün deri problemleri için kullanılabilecek olmasıdır. Ancak unutulmaması gereken bir konu var ki botoks uygulaması, derideki bütün problemleri gidermez. Bu sebeple de problem için öncelikle uzmanla görüşmeler sağlanmalıdır. Tecrübesiz kişiler tarafından uygulanacak olan botoks uygulamaları beklentinizi vermek yerine büyük zararlar verecektir. Botoks uygulamalarında kullanılan ilaçların kalitesiz ve ucuz olanları piyasada bulunmaktadır ve uygulamanın bunlarla yapılması büyük zararlar verebilmektedir. Bu sebeple de profesyonel, uzman ve kaliteli kişilerden destek alınmalıdır.

     Botoks uygulamaları hakkında birçok bilgi yukarıda anlatılmıştır. Daha detaylı bilgi istiyorsanız, kafanıza takılan sorular varsa, uygulama öncesi ve sonrası hakkında daha fazla detaya ihtiyacınız varsa ya da botosks yaptırmaya karar verdiyseniz eğer https://www.botoksdoktoru.com web sitesini ziyaret ederek tüm bunlara ulaşabilirsiniz. Botoks nedir, nerelere nasıl uygulanır, etkisi ne kadar sürer vs. soruların ek olarak var olan tüm sorulara yanıt alabilmek için iletişime geçebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.