Bomonti'nin altın çağı

Bomonti'nin altın çağı

Merhaba Şişli gazetesi okurları sizlere bu ay uzmanı olduğumuz Bomonti bölgesini tanıtmaya, gayrimenkul hakkında detaylı bilgiler vermeye ve son durumunu anlatmak istiyoruz.

Bomonti, Cumhuriyet ve Merkez Mahalleleri arasında bulunan ve adını, 1902'de İsviçreli Bomonti kardeşlerin kurduğu Bira Fabrikası’ndan alan bir bölgedir. Bölgede yıllardan beri sadece tekstil ve sanayi kuruluşları, 4-5 katlı eski apartmanlar, gecekondular bulunuyordu.

Bugün ise İstanbul’un Manhattan’ı olma yolunda hızla ilerleyen Bomonti'de gökdelenler, lüks rezidanslar, oteller, yurt ve alışveriş merkezi projeleri devam ediyor ve bunlara her gün bir yenisi ekleniyor.

Bölgeyi yaşam alanı olarak seçenler, hem İstanbul’un merkezinde olacak hem de başta Nişantaşı’na, 7 Tepeye 7 Tünel projesi kapsamında açılan Taksim ve Dolmabahçe araç tüneli ile şehrin trafiğine girmeden kısa sürede ana ulaşım arterlerine, E-5 ve E-6 çevre yollarına, Boğaziçi Köprüsü'ne ulaşma imkânına sahip olacaktır.

Mimar Sinan, Bahçeşehir, Bilgi, Koç, Haliç, Marmara gibi üniversitelere ulaşım kolaylığı ve şehrin merkezindeki alışveriş, sağlık ve eğlence merkezlerine yakınlığı sayesinde, Şişli Bomonti bölgesi sadece ailelerin değil, üniversite öğrencilerinin de rağbet ettiği bir yer olarak öne çıkmaktadır. Bu kapsamda sosyal ve lojistik açıdan modern, konforlu ve güvenli binalar talep görmektedir.

Geçmişten gelen sanayi kuruluşlarından ve yeni yapılan modern yerleşkelerinden dolayı Bomonti’yi konut ve ticari olarak ikiye ayırabiliriz. Ticari binalar eski olduğu için restore edilerek hem ticari kimliklerini korumuş olup hemde yeni dönemde Bomonti’nin çehresine yeni bir soluk getirmeye devam ediyor.

Altın çağını yaşayan Bomonti’deki tamamlanmış ve devam eden projeler şunlardır; Anthill Residence, Extensa Bomonti Apartman ve Bomonti Modern Palas, Elysium Fantastic, Rixos Residence, Tekfen Bomonti Apartment, I-Tower, Simpaş Bomonti Tower, Arista Bomonti Business, Bomonti Palm Studios, Yıldırım Kuleli Evleri.

Bu projelerde çoğunlukla müşterilerimiz tarafından 1+1 ve 2+1 daireler tercih edilirken 3+1 daireler de talep görmektedir. Stüdyo ve 1+1 rezidans projeleri, son yıllarda Türkiye'de ve tüm dünyada popüler yaşam konseptleri olmuştur.

Özelliklerine göre dairelerin m2 satış fiyatı 3.000 Amerikan Doları ile 7000 Amerikan Doları arasında değişirken, kiralamada m2 fiyatı 12 Amerikan dolarından başlamaktadır.

Bölgede tekstil firmaları yıllardan beri faaliyetlerine yoğun şekilde devam ediyor. Firmalar uzmanı olduğumuz Bomonti’den tekstil için imalat ve showroomlu binalar tercih ediyorlar.

Amacımız, uzmanı olduğumuz Bomonti bölgesinde her türlü gayrimenkulünüzün satış ve kiralamasında hak ettiğiniz profesyonel, doğru ve güvenilir danışmanlık hizmetini sizlere sunmaktır.

Sizlere en iyi hizmeti vermek için Şişli Cami Meydanı’nda bulanan RE/MAX KARUN Ofisimize bekliyoruz.

Jorj KAZAR

Alex TOPUZ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.