bol bol su tüketin

bol bol su tüketin

Cay, kahve değilbol bol su tüketin

Dr. Sertaç Yıldırım, su yerine başka sıvılar kullanılmaması konusunda uyararak, vücudumuzun günde en az 2.5 litre sıvıya ihtiyacı olduğunu ve bunun 1.5 litresinin su olarak alınması gerektiğini vurguluyor.
Yaz sıcaklarının başlamasıyla birlikte susama hissimiz daha da belirginleşti. Günümüzde içecek yönünden o kadar çok alternatif var ki saymakla bitmez. Halbuki sağlık açısından tek alternatif var. O da su.
 Dr. Sertaç Yıldırım, özellikle çocuklar ve yaşlılar için suyun öneminin daha fazla olduğunu ifade ederek, şunları söylüyor:
‘’Vücudumuzun % 70’i sudur. Su özellikle vücut sıcaklığının düzenlenmesinde çok önemli rol oynar. Böbreklerin etkili çalışmasını sağlar. Deriden terleme ile toksinlerin atılımında görevlidir. Su yaşam sıvısıdır. Hayatın olmazsa olmazıdır.
Dr. Sertaç Yıldırım, vücudun sıvı ihtiyacına da işaret ederek, şöyle devam ediyor: ‘’Vücudumuzun günde en az 2,5 litre sıvıya ihtiyacı vardır. Bunun 1,5 litresini su olarak almalıyız. Vücudun sıvı kaybına bağlı olarak 2 litreye çıkabiliriz. Geri kalan kısmı ise vitamin, mineral, antioksidan özellikleri olan sıvılar tercih etmeliyiz. Tabi bu geri kalan kısma yemekle, çorbayla meyve ile aldığımız sıvılar da dahildir. Hiçbir zaman su yerine başka sıvılar kullanılmamalı, susuzluğumuzu giderelim derken sağlığımızdan olmamalıyız.’’



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.