Boğaziçi Fatih Koleji çevresine sahip çıktı

Boğaziçi Fatih Koleji çevresine sahip çıktı

Eğitimdeki başarıları kadar sosyal projelere de ağırlık veren Boğaziçi Fatih Koleji, komşu mahalle sakinlerinin kullandığı harabe olmuş mahalle çeşmesini restore ederek yeniden mahalle halkının hizmetine sundu.

 İlk olarak mahalle yerlilerinden Fadime Bektaş ve diğer mahalle halkının katkılarıyla kurulan çeşme, zamanla deforme olmuş ve kullanılamaz hale gelmişti. Dökülen duvarlar, çamur ve kirlilik içerisinde kalan çevre mahalle adına kötü bir görüntü oluşturuyordu. Boğaziçi Fatih Koleji resmi sınırları içerisinde kalan ancak mahalle halkının yoğun kullanımı nedeniyle dokunulmayıp halka arz edilen çeşme yeniden yapılarak yepyeni bir görünüm ve yeni peyzaj çalışmasıyla mahalle halkının kullanımına sunuldu.

Çeşmenin mimari proje direktörlüğünü yapan Boğaziçi Fatih Koleji inşaat genel koordinatörü Halil Yavuz ise “Çeşme yapılmadan önceki haliyle eşya yıkayanların, araba yıkayanların, tinercilerin mekanı gibiydi. Çeşmenin bir kanalizasyon sistemi olmamasından dolayı biriken su cadde boyunca akarak çamur birikintilerine sebep oluyordu. Bu konuda mahalle halkından da  şikayetler aldık. Ayrıca çeşme okulumuzun yeni yapılan binalarına ulaşım için açılan yeni kapının da yanında yer aldığından böyle bir görüntü nedeniyle velilerimizden şikayetler aldık. Bizler de her iki tarafı da memnun etmek adına böyle bir proje uyguladık. Sadece bu çeşme için okulumuz bütçesinden 150 bin TL harcandı. Mahallemize ve komşularımıza hayırlı olmasını diliyoruz” diye konuştu.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.