BİTMEYEN KALDIRIM ÇALIŞMASI

BİTMEYEN KALDIRIM ÇALIŞMASI

Mecidiyeköy’de aylardır devam eden ve bir türlü bitirilemeyen kaldırım çalışmaları çevre halkını ve esnafı ekonomik ve ekolojik açıdan bitirmiş durumda. Belediyenin kaldırımları sık aralıklarla yenilemesinin yanı sıra çalışmanın uzun sürmesi dükkânların i

Mecidiyeköy’de aylardır devam eden kaldırım çalışması esnafın canını sıkıyor. Esnaf bitmeyen çalışmalar nedeniyle dükkânların içinin sürekli kirlendiğinden ve müşteri potansiyelinin azaldığından dem vuruyor. Belediye ekiplerinin işi ağırdan alması yapılan çalışmanın kötü hava koşulları nedeniyle sürekli sekteye uğraması yapılan işin niteliğini azaltırken akıllara belediyenin kaldırım çalışmaları için ayırdığı bütçeyi getiriyor.


ESNAFA SORMADAN KALDIRIM YAPTILAR

Ali Furuncu- Ayder Computer

Belediye buradaki esnafa sormadan kaldırımları yaptı. Dükkanımın önündeki kaldırımı 60-70 cm yükselttiler. Belediye esnafla hiçbir şekilde diyaloga girmiyor. Türkiye’de esnafı koruyan hiçbir mercii yok. Devlet korumuyor, belediye korumuyor, polis zaten korumuyor. Kaldırımı yapan ile muhatap olduğumda ben sana hesap mı vereceğim diye çıkışıyor. Mühendis seni dinlemiyor bile. Şişli Belediyesi’ne konuyla ilgili mail de attım ancak herhangi bir geri dönüş alamadım. Kaldırımı bu şekilde yapmaları sürpriz oldu.

BELEDİYENİN BÜTÇESİ FAZLA MI?

Gülkaya Duman-Elit İnternet Cafe

Her yer aşırı derecede kum doldu. Makineler kumu çekerken uçuşuyor ve bilgisayarların içine doluyor. Üstelik gece geç saatlere kadar çalışma oluyor.
Bizim gördüğümüz kadarıyla kaldırımlarla ilgili bir problem yoktu ancak uzun süredir kaldırımlar bu halde. Acaba belediyenin bütçesi mi fazla, bunu mu sorgulamak gerekiyor? Bunları yaparken de biraz çevreci olmak lazım.



ÜÇ AYDA BİR YAPILIYOR

Musa Yılmaz- Burak Elektrik

Kışa girmeden çalışmalara başladılar hala bu durumda. Bu çalışma burası için çok gerekli bir şey değil. Burada düzgün bir taş vardı zaten. Şimdi yapsalar ne olur ki üç ay sonra tekrar sökülecek. Dükkânımızın içi sürekli pis, dolayısıyla müşteri gelmiyor. Bir iş yapılıyorsa hemen bitirilmesi lazım. Buradaki çalışma için on kişi gelse beş saatte yapılıp bitirilir. Bir tane adamla bu iş olmuyor.


KALDIRIMLAR GENİŞLETİLDİ AMA

Sinan Özdal- FSB Notebook Teknik Servis

Belediye bir çalışma yaparak kaldırımları genişletti ama bu beraberinde park sorununu da getirdi. Dereboyu Caddesi gidiş geliş olarak iki şeride ayrılacakmış. Gelen müşteri araçla geldiği zaman yükleme yapılamayacak, cihazını alıp veremeyecek. Önce bunun halledilmesi lazım. İnsanlar Mecidiyeköy’e geleceği zaman özellikle akşam trafiğine girersem nasıl çıkarım diye düşünüyorlar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.