Bir “Profesyonel”in Objektifinden: An’lamlar

Bir “Profesyonel”in Objektifinden: An’lamlar

Koç Holding’de üst düzey yönetici olarak görev yapan Murat Tomruk, uzun yıllardır tutkuyla çektiği fotoğraflardan oluşan ilk kişisel sergisi An’lamlar ile sanatseverlerin karşısına çıkıyor.

 


Fotoğraf çekmeye Mekteb-i Sultani’de öğrenci olduğu yıllarda başlayan ve o günden beri makinesini elinden hiç bırakmayan Murat Tomruk, uzun yıllar içerisinde çektiği binlerce kare fotoğraftan sonra, ilk kişisel sergisi olan An’lamlar ile sanatseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Sanatçının son 6 yıl içerisinde çektiği fotoğrafların 25 karelik bir seçkisinden oluşan An’lamlar, 15 Mayıs tarihinden itibaren Galeri/Miz Teşvikiye’de sergilenmeye başlayacak. 

“Hayatı yaşanır kılan duyguları arıyorum…”
An’lamlar sergisi, Murat Tomruk’un ailesiyle birlikte çıktığı tatilde, bir iş seyahatinde, yaptığı kültür gezilerinde, bazen de üzerinde takım elbisesi ile iş çıkışında çektiği fotoğraflardan oluşuyor. Tomruk’un hayatının her anında yakalanan bu kareler, aslında profesyonel bir işadamının perspektifinden hayatın aktarımı olarak karşımıza çıkıyor. Tomruk, bu durumu “Altyazı gerektirmeyen yalın fotoğraflar ile hayatı yaşanır kılan duyguları arıyorum” diyerek açıklıyor. 

“Bakan gözlerden gören gözlere geçebilmek”
Gündelik hayatın akışı sırasında ıskalanan, görmezden gelinen, farkına varılamayan detayları yakalayan Tomruk, eserlerinde bir anlamda “Bakan gözlerden gören gözlere geçebilmenin” önemini vurguluyor. Estetik öğelerin öne çıktığı fotoğraflarında duyguları ve farklı bakışları aktaran Tomruk, çalışmaları için, “Benim fotoğraflarımda hem duygu, hem matematik var. Mühendis olmamın ve profesyonel sektörde yer almamın sanatıma katkısı bu oldu sanırım” ifadesini kullanıyor. 

Murat Tomruk’un 15 Mayıs tarihinde Galeri/Miz Teşvikiye’de açılacak An’lamlar sergisi, 11 Haziran tarihine kadar tüm sanatseverlerin beğenisine sunulacak. 



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.