​Bir mimari projede statik projenin önemi

​Bir mimari projede statik projenin önemi

Bir projenin en öncelikli parçalarından biri statik projedir. Statik projenin kapsamında yapı malzemelerinin ağırlıklarını, kirişlerin ve kolonların yerlerini hesaplamak

Bir projenin en öncelikli parçalarından biri statik projedir. Statik projenin kapsamında yapı malzemelerinin ağırlıklarını, kirişlerin ve kolonların yerlerini hesaplamak; malzemelerin ve parçaların bağlantı noktalarını, taşıyıcı veya bölücü elemanların konumlarını, havalandırma, elektrik ve su servislerini şekillendirmek gibi detayların kurgulanması vardır. Statik proje bitmeden mekanik veya mimari inşaat projesine başlanamaz çünkü statik projede inşaatta kullanılacak malzemeler, taşıyıcı kolonların yerleri, ağırlık ve kitle hesapları bulunur. Yani bir mimari yapı projesinin ilk olmazsa olmazı statik projedir. Buradan da statik projeyi hazırlarken işinin ehli ve tecrübeli uzmanlardan destek almanın faydalı olacağı sonucuna varabiliriz.Statik proje kavramıyla ilgili detaylı bilgi almak için https://sigmamuhendislik.com.tr/statik-projeler adresini ziyaret edebilirsiniz.

“Ayinesi iştir kişini, lafa bakılmaz,” sözünü duymuşsunuzdur. Bu sözler ışığında düşünmek gerekirse, Sigma’nın sektör dinamiklerini şekillendirdiği 30 yılı aşkın yapı ve inşaat tecrübesi, geçmişindeki projelerin başarısı ve sektördeki genel yetkinliği, statik proje işlerinizde iş ortağı olarak çalışmaya karar vermeniz için yeterli olacaktır. Statik projeler konusunda hassas, titiz ve mükemmeliyetçi bir çalışma anlayışıyla, uzman kadroları ve güvenilir iş ortaklarıyla birlikte bugün sektörde öncü konumda bulunan Sigma Mühendislik, inovatif bir yaklaşımı ve çevreye duyarlı tasarım anlayışını benimseyerek iş ortaklarıyla kaliteli ve kapsamlı projeler üretmeye devam etmektedir.

Sigma, geçmişinde iş ortaklarıyla birlikte sayısız büyük markanın statik proje işini üstlenerek pek çok irili ufaklı statik projeye imza atmıştır.Sigma’yla internet üstünden iletişime geçmek isterseniz https://sigmamuhendislik.com.tr/statik-projeler bağlantısına tıklayarak iletişim formunudoldurmanız yeterli olacaktır.

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.