Bir "ilk"e daha imza atıyoruz

Bir "ilk"e daha imza atıyoruz

GAZETENİZ ŞİŞLİ bir ilke daha imza atıyor: VATANDAŞ GAZETECİLİĞİ'ni başlatıyor.. Şişli Belediyesi Bilgisayar kursuna katılan vatandaşlar yazıyor

GAZETENİZ ŞİŞLİ bir ilke daha imza atıyor

“Vatandaş Gazeteciliği”ni başlatıyor



Şişli Belediyesi Bilgisayar kursuna katılan vatandaşlar yazıyor


Şişli Belediyesi’nin bilgisayar kursuna her yaş gurubundan ve her kesimden çok geniş bir katılım ve ilgi vardı. Bütün bir yıl kursa devam edenler, bilgisayar kullanımını öğrenmekle kalmayıp sosyal ilişkiler açısından da yeni dostlukların kurulmasını sağladı. Kursa katılanlar arasında İlçe sporuna hizmet eden ve gönül veren, uzun yıllar Şişli Gazetesi spor sayfalarının hazırlanmasına da emeği geçen Orhan Budak da yer alıyordu. Budak, bilgisayar kursuna katılan dostlarından düşünce ve fikirlerini kendi kalemleriyle yansıtmalarını rica edince; ortaya tam bir “vatandaş gazeteciliği” örneği çıktı. Bu defa vatandaş yazıyor herkes okuyor; noktasına virgülüne dokunmadan işte yazılanlar:

Tamar Ergüneş:
“Neyi nasıl yazacağımı bilemiyorum. Fakat elimden geleni yazacağım. Dünya dönüyor ve tabii teknoloji ilerliyor, bu nedenle bizim de daha doğrusu biz yaştaki insanların da (torun bekliyorum) bu hızlı koşan teknolojiye ayak uydurması ve ona yetişmesi gerekiyor. Bu nedenle 5 ay evvel bilgisayar kursuna yazıldım. Şansıma Zehra gibi bir öğretmenim oldu. İyi anlatabilen ve öğreten, gayet güzel öğrendik hepimiz, benim daha büyük şansım böyle bildiklerini paylaşmayı seven arkadaşların sınıfında olmam. Herkes çok iyi insanlar. Hele o çay ve kahve içerken ettiğimiz sohbetleri çok arayacağım arkadaşlarım. Yazımı burada bitirip (tamam) tıklıyorum tabii bunu anladınız sanırım.
herkesi çok özleyeceğim umarım, hepimizin hayattan beklentileri gerçekleşir.”

Elif Deniz: “Beş aylık kursun süresi bugün bitiyor. Ben çok üzülüyorum; salı ve perşembe günleri benim için heyecan doluydu, yeni şeyler öğrenme arzusuyla gidip, geldim kurs boyunca yeni arkadaşlıklar kurdum. Hepsi çok özeldi. Ama her şeyin sonu gibi buda bitti. Şişli belediyesinin vermiş olduğu kurs çok disiplinli ve ciddi idi. memnun kaldım. Emeği geçenlere teşekkür ederim.”

Nevin Hanım: “50 (elli)ye bir kala, 20 sene sonra, yaşıtlarım ve çocuğum yaşındaki arkadaşlarımla öğrencilik yıllarına yaptığım kısa bir dönüş, (hayatın monoton ve sıkıcı olduğunu düşünmeye başladığım bir dönemde) bana oldukça iyi geldi. Kendimi iyi hissetmeye başladım. Öğrenmenin bana vermiş olduğu hazzı yeniden yakalamak, güzel, iyi, samimi insanlarla paylaşmak, ayrıca 22 yaşındaki genç ve işini çok iyi bilen ve öğreten öğretmenimizi tanımak, bu süreçte derslere seve, seve gelmeme neden olan zehra hanıma ve değerli arkadaşlarıma gelecekte de başarı ve dostlukları en iyi şekilde yakalamaları dileklerimle, hepinize sevgiler.”

Yağmur Hanım: “Marta abla (kendisi şu anda Yunanistan’da ) her ne kadar aramızda olmasa da dedikodusunu yapmadan geçemiyeceğim aynı şeyler Tatiana abla içinde geçerli gurbet ellere her ne kadar hot mail ile ilgili birçok soru işaretleriyle gitseler de gelecekle hocker olma ihtimali çok yüksektir. Ve gelinlikçimiz Nevin ablamız dilimde tüy bitti şu sigara konusunda nasihat etmekten ama söz en kısa zamanda sigara içenler bırakacak Tadilat ana yani Nevin ablama saygılar. Elif abla mı, ah o yaramaz iki oğlu yediler,bitirdiler hergün yaramazlıklarını anlatır ve inşallah düzelirler diyerek bu sevgiyi bizlerle paylaşarak ortak bir yönümüz olarak hatırlayacağım. Ada güzeli ne geldi sıra Berta ablanın o gülümsemesi yüzünden hiç eksik olmasın. Berta ablamdan bahsederken, içimden cool kadın demek geliyor. Cevher ablamız o nezih ,kırılgan, edalı, asil, ince, düşünceli. Bende farklı bir insan portresi çizdi kafamda ve o davranışlarıyla kalbime kazındı. Sınıfımızın (Güler Sabancı’sı) Ayşe ablam kendisine işkolik diyebilirim. Beş ay boyunca derste bile iş telefonları durmadı. Hemiş, hem eğitim yani. Okşan abla sınıfımızın x kadını sınıf fotoğraflarına baktığımda Okşan ablayı görememek beni üzüyor doğrusu ben onunda biçaresini buldum, fotoğrafının yanına soru işareti koydum, altına da Okşan abla yazdım, böylece kalbimden çıkmayacak ve Tamar ablam yüzüne ne zaman baksam mimiklerindeki o sırrı çözemedim, çözmeye kalktım ama kurs bitti. Mehmet Ali interneti kapat, kısacası hocamızı yedi bitirdi. veeee best of Zehra öğretmenimiz. Zehra öğretmenimizi ben hiçbir zaman bir öğretmen gibi görmedim bizlere öğretmen, öğrenci ilişkisinden çok abla, kardeş gibi yaklaştı bir tane daha sebebi var Zehra öğretmen değildi adeta Allah tarafından vahiy yoluyla indirilmiş kanatsız bir melek gibiydi bizlere. Ben de yeri ve önemi çok farklı. Bana 1 kelime öğretenin 1 yıl kölesi, word öğretenin 2 yıl, exsel öğretenin sonsuza dek kölesi olurum. Neyse dersi kaynattım ama sınavı kaynatamıcam galiba kapanış bu sınıf. Benim olgunlaşmamda, gelişmemde çok ama çok katkısı oldu bu kursun manevi yönden. Büyüklerime hata ettiysem şimdiden özür dilerim.”

*Tashih hataları kursiyerlere aittir.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.