BİR GARİP YIKIM!

BİR GARİP YIKIM!

Geçtiğimiz sayılarımızda manşete taşıdığımız skandal yıkımda sular durulmak bilmiyor. Halide Edip Adıvar Mahallesi’nde yaz aylarında yaşanan dram bu kez kış ortasında nüksetti. Mahallede tansiyonun yükselmesiyle birlikte emniyet güçleri de hazır bulundu.

Ramazan ayında oruçlu ailenin iftarını açmasına fırsat vermeden gerçekleştirilen yıkımın ardından mahallelileri şoke eden ikinci gelişme yaşandı. Arsa üzerinde 40 yıldır vergisini, elektriğini ve suyunu ödeyen aile kış ortasında kapıya konulmak istendi. Şişli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve Zabıta ekipleri yıkım için kapıya dayandı. ‘Kim haklı’ tartışması ve ‘belirsizliği’ bir kenara, yıkım çalışmalarında hafızalara geçtiğimiz yaz Ramazan ayında ve iki hafta önce kış ortasında ortaya çıkan dram kazındı. Ailenin engelli kızı ise acı haberi yatağında annesinden aldı. O an sadece Şişli Gazetesi’nin objektiflerine yansıdı.


AİLENİN TAPUSU YOK ANCAK…


Ailenin hak iddia ettiği arsanın tapusunun bulunmadığı, bununla birlikte bir müteahhitin arsayı satın aldığı öğrenildi. Geçtiğimiz Ramazan ayında gerçekleştirilen yıkımla birlikte aileye bir bedel ödendiği de belirtilirken aile fertleri ‘Kış ortasında ne yapacağız’ diyerek tepki gösterdi. 40 yıldır elektrik, su ve vergilerini ödediklerini dile getiren aile, Şubat ayı ortasında kapılarına dozer ve yıkım ekibinin dayanmasıyla şoka girdi. Ailenin direnmesi, belediye yetkililerinde haklı olduklarına dair ellerinde belgeler bulunduğunu dile getirmelerinin ardından konu Şişli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ile Harita Mühendisliği yetkililerine taşındı.


NEBİYE’NİN KÖR TALİHİ


Ailenin kızları Nebiye Uysal (30) henüz 1 yaşındayken geçirdiği menenjit hastalığı nedeniyle konuşma yetisini kaybetti. Olayın farkına varan Nebiye Uysal yaşananları ibretle izledi. Nebiye’nin ailesi, konuşmamasıyla birlikte yaşadığı sorunlar nedeniyle engelli kızının evliliğinin de sona erdiğini belirtti. Nebiye’nin bir erkek kardeşinin de tek gözünün görmediği ifade edildi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.