“Bir Bahane Uydurmak İçin Yaş Sınırı Koyalım Dedik”

“Bir Bahane Uydurmak İçin Yaş Sınırı Koyalım Dedik”

Recep Batuk’un en son çalışma dönemini kapsayan “Bir Bahane Uydurmak İçin Yaş Sınırı Koyalım Dedik” başlıklı resim sergisi 21 Nisan 2012 Cumartesi günü saat 18:00-20:00 arası gerçekleşecek açılış kokteyliyle sanatseverlere sunulacak.


İsmi gibi renkli, nükteli, kimi yerde iğneleyici ama her zaman eğlenceli kompozisyonlardan oluşan “Bir Bahane Uydurmak İçin Yaş Sınırı Koyalım Dedik” adlı son serisi, ressamın sanat dünyasında gözlemlediği, ancak birçok profesyonel ortamla paralellik gösteren karmaşık durum ve entrikalar sistemine tepkisini yansıtmakta. Serginin başlık cümlesi, istenilmeyen durumlarda  baştan savmak için sıkça kullanılan bir replik olarak sanat camiasında özel bir espri, bir tür “inside joke” olarak karşımıza çıkmakta.

 

Batuk, sanat ortamındaki fırsatların, işin başında bulunan bazı isimlerin, sanatçılara karşı samimiyetsiz-dürüst olmayan yaklaşımlarını irdelediği seride, isyanını alaycı, yer yer sert öğeler içerisinde absürd, ironik olduğu kadar fantezi içeren bir anlatımla dile getirmekte. Birçok çalışmasında popüler kültürün tanınmış ikonlarını katolizer olarak kullanan Batuk, söylemini kendi içinde birçok tezatı barındıran bu figürler aracılığıyla dışa vurmakta. Kâh elinde dondurması ile çığlık atan rockçu Marlyn Manson, kâh iki yanında uçuşan meleklerin eşliğinde kendini papanın kutsamakta olduğu kıymaya bırakan Amy Winehouse, araba lastiğiyle müzik çalan DJ’le coşan Obama, Freddy Mercury ve Mick Jagger üçlüsü, ya da devasa somon dilimine saldıran eskrim sporcuları olsun izleyicinin zaman, mekan, boyut, orantı uyumu beklentilerini altüst eden, aynı kompozisyonda gerçekçi, çocuksu, abstrak plastik bir dili ustaca bir araya getiren Batuk adeta bir başka boyutu ima eden gerçek ötesi dizimlerle izleyicinin günlük hayatın vitesinden sıyrılıp, kendi gerçeğini sorgulamasına önayak olmakta. 


Sanatçının işleri 4 Mayıs 2012  tarihine kadar Galeri Espas’ta gösterimde olacak. Sergi  Pazar hariç hergün 11:00-19:00 saatleri arasında Galeri Espas’ta  izlenebilir.

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.