Bilginer'e Maliye'den ağır ceza

Bilginer'e Maliye'den ağır ceza

Tiyatro ve sinema sanatçısı Haluk Bilginer, bir reklamdan elde ettiği geliri Maliye'ye bildirmediği için çok yüklü miktarda ceza aldı...

Haluk Bilginer, daha önce tekzip ettiği vergi cezası için şimdi Maliye ile uzlaşmaya oturuyor. Ünlü sanatçıya çıkarılan fatura 1 milyon 150 bin YTL.
 
Tiyatro ve sinema sanatçısı Haluk Bilginer, bir reklamdan elde ettiği geliri Maliye'ye bildirmediği için vergisini cezalı olarak ödeyecek. Maliye, ünlü sanatçının üç yıl boyunca aynı reklamdan elde ettiği kazancın 2,5 milyon YTL'lik kısmını gizlediğini belgelerle saptadı.

Bu durum, vergi denetmenlerinin hazırladığı son raporda detaylarıyla yer aldı. Zaman, Bilginer'in gelirini az göstererek vergi kaçırdığını, 'Kadir Çöpdemir'in vergi dürüstlüğü, Haluk Bilginer'i zorda bıraktı' başlığıyla duyurmuştu. Ancak ünlü sanatçı, 10 Mayıs 2007 tarihinde yayınlanan bu haberi kesin bir dille yalanlayarak, 'ödemediği vergisinin olmadığını' iddia etmişti. Bu sürede yaşanan gelişmeler gazetemizi doğruladı. Bilginer, şimdi 'olmadığını' iddia ettiği borcu için Maliye'yle anlaşmanın yollarını arıyor. Bilginer'e çıkarılan fatura ise yaklaşık 1 milyon 150 bin YTL.

Edinilen bilgilere göre Maliye görevlileri, Bilginer'in bir cep telefonu firmasından aldığı gelirin KDV, kayıtlarını toplayarak Bilginer hakkında delile dayanan, itiraz noktalarını ortadan kaldıran sağlam raporlar yazdığı belirtildi. 2007 yılı Mart ayında 2006'ya ait kazançlarından dolayı verdiği Gelir Vergisi beyanına göre Haluk Bilginer, tahakkuk eden 513 bin 926 YTL'lik vergisiyle rekortmen sanatçılar listesine 11. sıradan ismini yazdırdı. Tahakkuk eden bu tutarın 326 bin YTL'sinin mahsup edilmesiyle Bilginer'in ödeyeceği rakam 187 bin YTL'ye düştü. Bilginer ödeyeceği ilave cezalı vergiyle rekortmenler listesinde üst sıralara tırmanacak. Konu ile ilgili sorularımıza cevap vermeyen Bilginer, avukatı aracılığıyla şu açıklamayı yaptı: "Haber yayınlandıktan sonra gerek görülürse yasal yola başvuracağız."

İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı'nın inceleme birimleri, Kadir Çöpdemir'in reklam kazancını tam beyan ederken, aynı şirketin reklamında oynayan Bilginer'de eksik olduğunu fark edince sanatçı hakkında inceleme başlatmıştı.

Haluk Bilginer 'Hayır' diyordu
Reklam filminden aldığı parayı eksik gösterdiği gerekçesiyle vergisini cezalı ödeyeceği belirlenen tiyatro ve sinema sanatçısı Haluk Bilginer, 'eksik beyan' iddiasını yalanlamıştı. 
 
İbrahim Balta/Zaman



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.