Beyşehir'de Haşereyle Mücadele Çalışmaları Devam Ediyor

Beyşehir'de Haşereyle Mücadele Çalışmaları Devam Ediyor

Konya'nın Beyşehir İlçe Belediyesi, yaz aylarında ilçe sakinlerinin huzur dolu günler geçirmesi adına haşere ve sineklerle mücadeleyi erken başlatarak larvalama yerlerinde ilaçlama çalışmaları başlattı.

Belediyenin bünyesinde çalışan personelden oluşan ilaçlama ekibinin, üreme döneminde harekete geçerek yaz dönemi gelmeden sinek ve haşerelerin önüne geçmek adına ilçenin farklı yerlerinde ilaçlama yaptığı belirtildi.

Beyşehir Belediyesi'nden bu çalışmaya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, vatandaşların huzurlu bir yaz geçirmesi adına sinek ve haşereye karşı bahar ayları gelmeden çalışma başlattıklarına değinilerek "Çalışmalar çerçevesinde sinek ve haşere oluşumunun önüne geçmek için göl kıyılarındaki sazlıklar, su birikintileri, bataklıklar, kanallar, fosseptik çukurları ve gübrelik alanlarda etkin bir şekilde mücadele amacıyla biyolojik larvasit ilaçları atılıyor" ifadeleri kullanıldı.

Belediyeden yapılan açıklamada ayrıca, yazı aylarını insanlara cehennem eden sinek ve haşerelerle mücadeleye ayrı bir önem verildiğine vurgu yapılarak, kış aylarında start verilen ilaçlama çalışmalarının belirli aralıklarla kış uykusu dönemine kadar devam edeceği kaydedildi.

Beyşehir Belediyesi açıklamasında, geçtiğimiz yıllarda ilçede salgın yapan simuliuma karşı verdikleri mücadelenin devam ettiği bilgisini de vatandaşlarla paylaştı.

http://www.habermat.com/haber/493/beysehirde-hasereyle-mucadele-calismalari-devam-ediyor.html

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.