Beyoğlu’nda Sahur Operasyonu

Beyoğlu’nda Sahur Operasyonu

Beyoğlu Belediye ekipleri, “Güzel Beyoğlu” projesi kapsamında tabela kirliliğini önlemek için harekete geçti. Ekipler sahurda tarihi binaların görüntüsünü bozan tabelaları tek tek kaldırdı.

 Beyoğlu’nda Sahur Operasyonu

Beyoğlu Belediye ekipleri, “Güzel Beyoğlu” projesi kapsamında tabela kirliliğini önlemek için harekete geçti.Ekipler sahurda tarihi binaların görüntüsünü bozan tabelaları tek tek kaldırdı.

ESNAFA SÜRE VERİLMİŞTİ

Proje çerçevesinde, önce tarihi binaların görüntüsünü bozan tabela ve tentelerin kaldırılması için işyeri sahiplerine tebligat gönderildi. Tebligatta “Estetiğe aykırı ve görüntü kirliliği oluşturan klima dış ünitelerinin kaldırılması, dış cephenin yenilenmesi, özellikle tabelaların reklam, ilan ve tanıtım yönetmeliğine göre düzenlenmesi” istendi. Esnafa verilen 15 gün sürenin dolmasının ardından belediye ekipleri önceki gün sahurda harekete geçti. Galipdede, Galata ve Ağa Camii sokaklarına giden belediye ekipleri, tebligata rağmen çıkarılmayan uygunsuz tabela, tente ve klima dış ünitelerini söktü. Bir vinç ve 10 kişilik personelden oluşan ekip, herhangi bir kargaşaya meydan vermemek için işlemi kapalı dükkânlara uyguladı. Belediye tarafından tabelaları sökülen esnaf ise uygulamayı eleştirdi. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.