Bel Ağrısından Kurtulmak İçin Belinizi Güçlendirin

Bel Ağrısından Kurtulmak İçin Belinizi Güçlendirin

Sıklıkla bel ağrısı sorunu yaşayanlar uzman hekim muayenesinden sonra hayatlarını tehdit eden ciddi bir hastalıklarının olmadığını öğrendikleri zaman psikolojik olarak rahatlarlar.

Sıklıkla bel ağrısı sorunu yaşayanlar uzman hekim muayenesinden sonra hayatlarını tehdit eden ciddi bir hastalıklarının olmadığını öğrendikleri zaman psikolojik olarak rahatlarlar. Duruş bozukluğuna ve ters harekete bağlı bel ağrılarından kurtulmanın kolay olduğunu ifade eden Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Yıldızhan, bel ve sırt kaslarını güçlendiren egzersizler yaparak daha sağlıklı bir vücuda sahip olunabileceğini, bu egzersizler sayesinde her zaman kendinizi zinde hissedebileceğinizi vurguladı.

 

Kronikleşen bel ağrılarını ortadan kaldırmak için bazı püf noktalara dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizen Doç. Dr. Ahmet Yıldızhan, spor yapmanın önemini dile getirdi.

 

‘’Zayıf Sırt Kaslarını Güçlendirin’’

 

Bel ağrısı olan insanların büyük bir çoğunluğunda sırt kaslarının oldukça zayıf olduğuna dikkat çeken Yıldızhan, sırt kaslarını güçlendirecek egzersizlerin hem mevcut bel ağrılarından kurtulmaya, hem de ilerleyen dönemlerde meydana gelebilecek bel ve sırt ağrıları için önlem alınmasına yardımcı olabileceğini belirtti.

 

Dik bir şekilde oturmak, doğru postüre sahip olmak ve vücut hareketlerini doğru bir şekilde yapabilmek için kas gücüne ihtiyaç olduğunu sözlerine ekleyen Doç. Dr. Ahmet Yıldızhan, kasların güçlü olduğu kadar esnek olmasının da çok önemli olduğunu ifade etti.

 

Yıldızhan, ‘’Doğru yapılan güçlendirme ve esnetme hareketleri ile hem daha zinde bir vücuda sahip olur, hem de bel ve sırt ağrılarından kurtulursunuz. Bel ve sırt kaslarını güçlendirdiğiniz zaman çeşitli faydalar elde edersiniz. Kasların güçlenmesi kan akışını hızlandırır bu da hücrelere daha çok oksijen gelmesi anlamına gelir. Böylece hasarlı bir doku çok daha hızlı bir şekilde düzelir. Ayrıca sağlam bel ve sırt kasları ile günlük hayatınızda çok daha rahat hareket edersiniz. Bu da duruşa ve harekete bağlı bel ağrılarının önüne geçmenize yardımcı olur’’ dedi.

 

‘’Bel Ağrısı İçin Spor Önerileri’’

 

Bel, sırt ve bacak kaslarını güçlendirecek hareketlerin kendinizi daha sağlıklı ve iyi hissetmenize yardımcı olacağının bir kez daha altını çizen Yıldızhan, yürüyüş yapmanın bile çok sayıda kas çalıştıran ve kolay bir aktivite olduğundan bahsetti.

 

Doç. Dr. Ahmet Yıldızhan, herkesin kolayca yapabileceği yürüyüş egzersizlerin yanı sıra, arkaya doğru esneme, şınav, dizleri göğse çekme,  kedi ve deve pozisyonunda esneme hareketlerinin de sırt kaslarını güçlendiren bel ağrısından kurtulmayı sağlayacak hareketler arasında yer aldığını söyledi.

 

Yıldızhan, uzman hekime muayene olmanın ve egzersiz tavsiyeleri almanın uzun vadede bel ve sırt ağrıları için etkili bir çözüm yolu olabileceğini belirtti.

 

Nöroşirurji Uzmanı

Doç. Dr. Ahmet Yıldızhan

www.ahmetyildizhan.net

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.