BEL AĞRILARINA DİKKAT !

BEL AĞRILARINA DİKKAT !

Günümüzde genelde herkesin şikayet ettiği konu bel ağrılarıdır. Bu ağrılar belin zorlanması üzerine ortaya çıkar.

Günümüzde genelde herkesin şikayet ettiği konu bel ağrılarıdır. Bu ağrılar belin zorlanması üzerine ortaya çıkar. Belli bir rahatsızlığınızın olup olmadığı kontrol etmek için ise bir hastaneye başvurmanız ve gerekli muayeneleri yaptırmanız gerekir. Bu tür bel ağrılarına önem vermezseniz ilerde daha ciddi ağrılar ve rahatsızlıklarla karşılaşabilirsiniz. Bele düşen yükün artması sonucu oluşan bu ağrılar birçok rahatsızlığa neden olmaktadır. Bel kayması, bel kireçlenmesi veya bel fıtığı gibi ağrılara sonuç olan bu ağrıları yaşıyorsanız mutlaka muayene olmalısınız. Aksi takdirde sağlığınızı riske atmış olursunuz ve eğer ağrılarınız bu rahatsızlıklardan birisinin belirtisi ise ameliyat bile olabilirsiniz.

Zamanında kontrol ettirerek ameliyat olmadan da bu problemlerden kurtulmanız mümkün. Belimizde bulunan omurların hareketinin esnekliğini sağlamakla görevli küçük, dairesel şekilde disk adını verdiğimiz yapılar vardır. Bu yapılar zamanla zarar görür ve kullanılmaz hale gelir. Zarar görmüş yapılar ise şiddetli ağrılara yol açar. Günlük hayatımızdaki bel ağrıları da bizlere zor zamanlar yaşatır. Örneğin, uyandığımızda veya ani öksürüklerde çok şiddetli ağrılar ortaya çıkabilir.

Bel Kireçlenmesi Nasıl Tedavi Edilir ?

Bel kireçlenmesi tedavisi yapılırken öncelikli olarak hastaların ağrısı kesilir. Daha sonra hastaların zarar görmüş yapısına bilgisayarla kontrol edilen bir cihaz yardımıyla kontrollü bir ısı verilir. Bu işlem sinir iletiminin kesilmesine yarar ve hasta ağrıyı hissetmez. Bel kireçlenmesi tedavisi sonrası hastaya yapması ve yapmaması gereken bel hareketleri gösterilir ve bilgilendirilir.

Bel Kayması

Bel kayması tedavisi yapılırken zarar kas dokusuna zarar vermeden kemik yapıya ulaşılır. Az miktarda kemik alındıktan sonra zarar görmüş disk tamamen temizlenir ve oluşan boşluğa kafes ve kemik greft yerleştirilir. Kemiklerin birbirine kaynamasını hedef alan bu operasyonun süresi tahmini olarak 2-2,5 saattir. Bel kayması tedavisi amacında kemiklerin mesafesinin korunması ve birbirlerine sabitlenmesi vardır. Marmara Ağrı MerkeziMarmara Ağrı Merkezi

Bel Fıtığına Kesin Çözüm

Bel fıtığı olan hastalar için ameliyatlı ve ameliyatsız tedaviler mümkündür. Bel fıtığı tedavisi için gerekli yöntemlere başlamadan önce hastalığınızın ne kadar ilerlediğini muayene ile görün. Hastalık ilerlemişse ameliyat kesin olacaktır lakin hastalık henüz ameliyat olunması kadar ciddi değilse hekimlerin yardımıyla ameliyatsız tedavi yöntemlerine başlayınız. Bel fıtığı tedavisi günümüzde neredeyse her hastanede yapılmaktadır.  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.