Bebek Yatağı Ölçüleri Nasıl Olmalıdır?

Bebek Yatağı Ölçüleri Nasıl Olmalıdır?

Bebek Yatağı Ölçüleri Nasıl Olmalıdır?

 

Bebeklerin sağlığı için uyku çok önemli bir etken. Doğru bir şekilde uyku çekmesi gelişimini önemli ölçüde etkiler. Yenidoğan bebekler hiç kıpırdamadan uyurken, 6 aydan sonra hareketlenmeye başlarlar. Bebeklerin sağlıklı uyku çekmesi için önde gelen ihtiyaç yataktır. Peki bebeklerin doğru bir şekilde uyku geçirmesi için yatağı nasıl olmalıdır?

Yenidoğan Bebekler;

Yenidoğan bebekler çoğu zamanını uyuyarak geçirir. Günde 18 saat uyku çekerler bu nedenle yenidoğan bebekler için yatak seçimi hassas bünyeleri ve küçücük bedenleri için çok önemlidir. Peki ya yenidoğan bebekler için yatak seçimi nasıl olmalı?

  • Yatak ne çok sert ne de çok yumuşak olmalı
  • Yatak üzerinde herhangi bir çıkık bulunmamalı
  • Yastık kullanılmamalı
  • Yatağın üretildiği malzemeler kanserojen madde ve sentetik malzemeler içermemeli.
  • Pamuk en doğal yatak malzemesidir bu nedenle yenidoğan bebekler için seçilebilecek en güvenli malzemedir. Eğer bebeğinizin pamuğa alerjisi var ise yatak seçminde dikkat edilmelidir.
  • Yenidoğan bebek yatağı ölçüsü 60x120 olmalıdır.

6+ Aylık Bebekler;

Bu dönemde bebekler günde 13-16 saat civarında uyur.

6 aylık bebekler için daha büyük bir bebek beşiği tercih edilebilir. Bebeklerin fiziksel özellikleri 6. aydan sonra ciddi değişimler göstermeye başlar.  Emekleme döneminin yaklaşmasıyla birlikte bebeklerde yüzüstü yatarken bacaklarını hareket ettirerek emekleme hareketi yapmaya çalışabilirler. 

 Bu nedenle yatak seçimini de bu değişimleri göze alarak alınmalı.

  • 6. aydan sonra bebekler emeklemeye başlar ve daha hareketli hale gelir, sağa sola dönmeye başlar. Bu nedenle daha rahat hareket edebilmeleri için yatağın sertliği önemlidir. Yatak ortalama 5 cm derinlik oluşturmalı.
  • Yatağı kaplayan kumaş antibakteriyal olmalı. Özellikler alerjik bebeklerde antibakteriyal yatak kullanmak çok önemli.

1 yaş bebek yatağı için 5 çeşit yatak mevcut; sünger, elyaf, yaylı, visco ve lateks yatak. Bu süreçte 80x130 bebek yatağı modelleri de tercih edebilirsin.

 

Sürekli yatak değiştirmek istemiyorsanız bebeğinizin yenidoğan döneminden, tüm çocukluk dönemine kadar kullanabileceğiniz özel olarak hazırlanmış çift taraflı bir bebek / bir çocuk yatağı olan Sui Baby & Kid yatağını tercih edebilirisiniz.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.