• BIST 106.872
  • Altın 151,903
  • Dolar 3,6611
  • Euro 4,3075
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 10 °C

Bayat ekmekle sofralarınızı şölene çevirin

Bayat ekmekle sofralarınızı şölene çevirin
Ekmeği bayatlamadan muhafaza edebilmek ve bayatlamış olan ekmeklerimizi son kez gözden geçirip onlarla harika tadlar elde etmek mümkün.Sizlere bayat ekmeği değerlendirme yöntemleri.


* Ekmeğin küflenmesini önlemek için,ekmeği tahtalardan yapılmış bir ızgara üzerine koyarsak küflenme ortadan kalkar.

*Ekmeklerin uzun süre dayanması için bir torbaya koyup hava almasını engelleyelim.Böylece5-6 gün bayatlamadan dayanmasını sağlamış oluruz.

*Ekmek durup dururken dolabın da küfleniyorsa,ekmek kutusunu 15 günde bir sirkeli suyla silmek yeterli olacaktır.

*Ekmekleri ekmek kutusunda saklamak için,küçük bir kabın içerisine bir miktar tuz koyup,ekmek kutunuzun bir köşesine yerleştirin.Ekmekler daha geç bayatlayacaktır.

*Bayatlamış ekmekleri taze hale getirmek için,üzerine su serpip folyo kağıdına saralım ve 5-10 dakika fırında bekletelim.Bir başka yöntem ise;bir tencerenin içine su koyalım ve suyla temas etmeyecek şekilde üzerine bir iliştir yerleştirelim.Sonra dilimler halinde kesilen ekmekleri iliştirin üzerine koyup,tencerenin kapağını kapatalım .Bir iki dakika kaynattıktan sonra da ekmekleri çıkaralım.

*Ekmeği daha düzgün kesmek için, bıçağımızı ateşe tutarak yada 2-3 dakika kadar kaynar suda bekleterek işimizi kolaylaştırabiliriz.

*Bayat ekmekleri değerlendirmenin pek çok yolu vardır.Köfte yapımın da ve çorbaların yanında kızartılarak ikram edileceği gibi,ekmek tatlısı,kanepe,tirit ,papara gibi değişik lezzette yemekler hazırlamak için de kullanılabilir.Bu nedenle mümkün olduğunca çöpe ekmek atmamaya gayret edelim.

*Bayat ekmekleri fırında kıtırlaştırıp toz halina getirirseniz,pratik bir galeta unu elde etmiş olursunuz.

*Bayat ekmekleri mikserde un haline getirin.Buzdolabı poşetine koyun ve buzlukta saklayın.İstediğiniz zaman köfte veya başka bir yemekte rahatlıkla kullanabilirsiniz.

*Bayat ekmekleri kare kare kesip kızarttıktan sonra kapaklı bir kavanoza koyup,çorbalarınızda kullanmak üzere buzdolabında saklayabilirsiniz.

*Bayat ekmekleri ufak ufak doğrayıp tepsiye yerleştiriyoruz.Üzerine beşamel sosve onun üzerine de kaşar peyniri koyup fırına veriyoruz.Üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.İşte,afiyetle yiyebileceğimiz bir lezzet.

*Bayat ekmeği ince ince dilimliyoruz.Üzerine az miktarda süt serpiyoruz.Ve kızgın yağda bir yüzünü kızartıyoruz,sonra ters çevirip üzerine domates ve taze kaşar peyniri koyuyoruz.Peynirler erimeye başlayınca üzerine kekik ve karabiber serpip,sıcak sıcak servis yapıyoruz.

*Bir kabın içine 2 tane yumurta,tulum peyniri(beyaz peynir,kaşarv.b.de olabilir),zeytinyağı ve istediğimiz baharatları koyuyoruz.İçine ayrıca 1 küçük domates rendeliyoruz.İyice karıştırdıktan sonra bayat ekmek dilimlerinin üzerine bu karışımdan bolca sürüyoruz.Pul biber de serpip fırına veriyoruz.Üzeri kızarınca fırından çıkarıyoruz.

*Ekmek kutusunun içerisine soyulmuş bir patates veya elma koymak da ,ekmeğin uzun süre taze kalmasını sağlar.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • En İyi Şerit Let Çeşitleri04 Ekim 2017 Çarşamba 17:19
  • Uzman Property In İstanbul Danışmanlık Hizmetleri01 Ekim 2017 Pazar 18:11
  • İşinizi Dijitale Taşıyın29 Eylül 2017 Cuma 19:31
  • Cinsellik Konusunda Aradıklarınız Burada27 Eylül 2017 Çarşamba 17:49
  • İnstagramla Büyümeye Başla23 Eylül 2017 Cumartesi 14:10
  • EN ŞIK VE MODERN ELBİSE MODELLERİ MODANİSA’DA!22 Eylül 2017 Cuma 03:04
  • Kıbrıs Otelleri ile Her Anı Yaşatan Tatil20 Eylül 2017 Çarşamba 15:41
  • ‘’Ben Arfa’yı Al Demesi Kolay’’18 Eylül 2017 Pazartesi 17:46
  • 480 GÜN SONRA SÜPER LİG’DE!18 Eylül 2017 Pazartesi 17:46
  • Alanyaspor Fernandes’i Renklerine Bağladı18 Eylül 2017 Pazartesi 17:45
  • Tüm Hakları Saklıdır © 1998 Şişli Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 212 213 32 05 | Haber Scripti: CM Bilişim