Bardağın dolu tarafı!

Ne bardağın sadece dolu tarafına bakmak ne de sadece boş tarafına bakmak doğru bir bakış açısı değildir. Bir kişinin olumlu davranışlarını dile getirmek yandaşlık olmadığı gibi eleştirmekte düşmanlık etme değildir. Olumlu davranışları dile getirdiğimizde aynı zamanda olumlu işler yapmasını da teşvik ederiz. İyi niyetimizi ortaya koymuş oluruz.

Dostlarım beni bardağın hep boş tarafına baktığım gerekçesiyle eleştirdiler. Oysa benim gerek Şişli Gazetesi yazılarıma gerekse de sosyal medya paylaşımlarıma dikkatli bakılsa idi bu algı onlarda oluşmazdı.

AKP-MHP iktidarının olumlu yanlarını yazayım diyorum ama yazamıyorum.  Çünkü ülkemizde adalet olmadığı için yapılan işlerin anlamının da olmadığını düşünüyorum.

Bu nedenle bu ülkede yapılan hastane, okul, yol, köprü, tünel gibi hizmetler boşa çıkıyor. Önce adalet diye haykırıyoruz. Ayrıca olumlu diye görebileceğimiz bu çalışmalar tartışmaya açıktır.

Gelelim yereldeki bakış açımıza. İki yıldır CHP’li belediyeler iş başında. CHP li belediyelerin kendilerinden önceki belediyelere göre başarılı olduklarını söyleyebiliriz.

Büyükşehir belediye başkanlarımızın yaptıkları olumlu işleri basından hep birlikte mutluluk duyarak takip ediyoruz. Bunlara değinecek değilim.

Ben Şişli Belediyesi’nin 2019-2020 çalışma raporuna ve belediye başkanımızın Emekli-Sen Şişli yönetim kuruluna bizzat yaptığı açıklamalar esas olarak değinmek istiyorum.

  1. İş-Kur işbirliği ile pandemi döneminde yüzden fazla kadına iş olanağı sağlandı.
  2. Aş evinde 12’si göçmen olmak üzere 25 kişiye iş olanağı sağlandı.   
  3. Şişli Gençlik Akademisi’nde 400 öğrenciye eğitim verildi.
  4. Belediyenin yüz milyon borcu ödendi.
  5. Belediye birimleri bir araya toplandı.
  6. Asfalt şantiyesi yenilendi.
  7. Eski emekli evi engelli evine dönüştürüldü.
  8. Sosyal haklar hariç işçiye 6.000 lira net ücret ödeniyor.
  9. Şişli Belediyesi’nin çalışanlarına ve kişilere olan borçlar sıfırlandı.
  10. Şişli Belediyesi’nde kimseye mobing uygulanmadı. Uygulanan varsa bana yani Muammer Keskin’e direkt şikayette bulunsun.
  11. Sosyal yardımların çoğu Kuştepe Mahallesi’ne yapıldı.
  12. Şişli’nin mallarına belediye olarak sahip çıkıldı. 1 liraya verilen yerler 33 milyona kiraya verildi.
  13. DİSK, Emekli Sen’i sokakta bırakmayacak sizlerin kullanabileceği bir yer vereceğim diyen belediye başkanımızın Şişli Etfal, Bomonti eylemlerinde halkın yanında durmasını alkışlıyorum.

Yazdıklarım bardağın dolu tarafıydı. Beş yıl yaptığım futbol hakem gözlemciliğimde de şu an yaptığımın aynısını yaptım.

Müsabaka sonrasında müsabakayı yöneten hakemlere bardağın dolu tarafını yani doğru kararlarını, olumlu yönlerini gösterdim. Nedense kendilerinden olumlu anlamda bahsettiğim hakemlerin yüzleri gülmez mutlu olmazlardı.

Neden diye soruduğum da ‘Hocam bizi asıl ilgilendiren olumsuz yönlerimiz, hatalarımız. Kendimizi geliştirmek ve daha iyi müsabaka yönetebilmemiz için bize yapacağınız eleştirileriniz önemlidir. Sen asıl oraya gel’ derlerdi.

Okurlarıma sesleniyorum. Sizde merak etmeyin. Yereldeki iktidarımızı genele taşımak için Şişli Belediyesi’ni idare eden yöneticilere eleştirilerimi yani bardağın boş tarafını göstereceğinden kimsenin kuşkusu olmasın.

Sağlıkla kalın, umutla kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.