Barbie Bebekler

Barbie Bebekler

1950'li yıllarda çıkış yapan ve o yıllardan beri dünya üzerinde en çok satılan oyuncak olarak yerini koruyan Barbie bebekler, sayısız alternatifleri, aksesuarları ve rengarenk dünyası ile kız çocuklarının en sevdiği oyuncaklardan birisi haline geldi.


               1950'li yıllarda çıkış yapan ve o yıllardan beri dünya üzerinde en çok satılan

oyuncak olarak yerini koruyan Barbie bebekler, sayısız alternatifleri, aksesuarları ve rengarenk dünyası ile kız çocuklarının en sevdiği oyuncaklardan birisi haline geldi. Günümüz dünyasında her kız çocuğu mutlaka bir Barbie bebek edinmiş ya da edinmeyi istemiştir. Barbie için yapıan çizgi filmler de marka değerini korumaktadır.


               Barbie bebekler, sarı uzun saçları, renkli elbiseleri ve küçük evleri ile set şeklinde de satılıyor. Barbie serisi içerisinde birçok karakterde Barbie bebekleri bulabilmek mümkündür. Bununla beraber, Barbie’ ler erkek çocuklar için de üretilmeye başlanmıştır ve Barbie’ nin erkek versiyonu Ken bebekler satışa sunulmuştur. Yıllar geçtikçe seçeneklerini genişleten Barbie bebekler, genellikle 30 cm boyutunda üretiliyor olsa da, Barbie bebekler için  her boyutta ve her malzemede oyuncak üretimi de hızla devam etmektedir. Önce Amerika'da yayılan bu oyuncaklar, bugün dünyanın hemen hemen her ülkesinde bulunabiliyor.Gelişen teknoloji ile beraber, konuşan Barbie bebekler, yıkanabilen, kıyafetleri dikilebilen ve hatta dans edebilen elektronik Barbie bebekler bile üretilmiştir. ,

Her yaş grubu çocuk için Barbie bebekler özel olarak üretilmektedir. Orijinal olarak satılan Barbie serisinde, çocuk sağlığını etkilemeyecek ürünler kullanılmaktadır. Barbie bebeklerin temel rengi pembedir ve genellikle ev ve elbiseleri pembe renkten yapılmaktadır. Özellikle kız çocuklarına pembe rengi sevdiren de yine Barbie bebekler olmuştur. Evcil hayvanları ve onların eşyaları ile satılan Barbie bebekler, çocuklara hayvan sevgisini de aşılıyor. Günümüzde üretilen Barbie bebekler, aksesuarları ile birlikte eğitici ve öğretici oyuncaklar grubunda da yer alabiliyor. Bu yönü sayesinde, anne ve babalar gönül rahatlığı ile çocuklarına Barbie bebek satın alabilirler.

 Oyuncak mağazalarında ve internet

satışlarında sayısız çeşide ulaşmak mümkün. İlk çıktığı yıllarda sadece sarı ve düz saçlı olan Barbie bebekler varken, günümüzde her renkte ve farklı saç modeli ile de bulabilirsiniz. Sonuç olarak,  Barbie bebeklerin artık evrensel bir çocuk oyuncağı simgesine dönüştüğünü söyleyebiliriz.

http://www.atoysmagic.com.tr/

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.