"Bana Bir Şey Olmaz" Zaten Denetleme de Yok!

"Bana Bir Şey Olmaz" Zaten Denetleme de Yok!

İş Güvenliği Kanunu Yerel Yönetimlerce etkin ve aktif bir şekilde uygulanmadığı sürece kazaların en aza indirilmesi mümkün değil.‘Bana bir şey olmaz’ mantığı İstanbul'un göbeğinde de yaşanmaya devam ediyor.

Şişli Teşvikiye’de bir işçinin 6 katlı binanın dış cephesine kurulan iskelede hiçbir güvenlik önlemi olmadan çalışması görenlerin cep telefonuna yansıdı. Adeta ölüme davetiye çıkaran hareketleri görenleri bile korkuttu.

Akrobasi hareketlerini hatırlatan geçişleri ile aşağıya inen işçi görenleri korkuttu. İskelesinin demirlerine tutunarak indiği o anlar cep telefonu kamerasına yansıdı. Görüntünün ortaya çıkmasının ardından işveren ve çalışanlara uzmanlardan uyarılar geldi. ‘Bana bir şey olmaz’ mantığı İstanbul'un göbeğinde de yaşanmaya devam ediyor.

6331 sayılı kanunla birlikte Türkiye’de çalışma hayatı müstakil olarak bir iş güvenliği kanununa kavuşmuş olsada alınan önlemler çoğu zaman sadece kağıt üzerinde kalıyor. Yerel yönetimlerce etkin ve aktif bir şekilde uygulanmadığı sürece kazaların en aza indirilmesi mümkün değil.

Standartlara uygun olmayan bir iskele üzerinde adeta akrobasi hareketleriyle aşağıya doğru indiğini görülüyor. Son derece tehlikeli ve yasak olan bu yöntem ülkemizde ve bölgemizde yaşanan kaza sonucu işçi ölümlerini hatırlattı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.