• BIST 90.383
  • Altın 144,560
  • Dolar 3,6117
  • Euro 3,9021
  • İstanbul 5 °C
  • Ankara 0 °C

Balık yemenin püf noktaları

Balık yemenin püf noktaları
Hangi balık ızgarada, hangi balık fırında pişirilir ? Balıktan sonra mutlaka ne yenmelidir ? Uzmanından tavsiyeler...

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Su Ürünleri Fakültesi Avlama ve İşleme Teknolojisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali İşmen, tuzun, balığın öz sularını akıtıp salamura haline getirdiği için hem lezzetinin hem de besin değerinin kaybolmasına yol açtığını söyledi.

Prof. Dr. İşmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, halk arasında tuzlanarak bekletilen balığın lezzetli olacağı yönünde inanç bulunduğunu belirterek, ancak bu inancın yanlış olduğunu bildirdi.

Tuzun, balığın öz sularını akıtıp salamura haline getirdiğine işaret eden Prof. Dr. İşmen, ''Bu da balığın hem lezzetinin hem de besin değerinin kaybolmasına yol açar. Bu nedenle balık, pişirileceği zaman tuzlanmalıdır'' dedi.

Yağlı balıkların ızgara ve fırında, yağsız balıkların ise kızartma yapılmasının uygun olduğunu anlatan Prof. Dr. İşmen, balığı uzun süre kızartmanın ve çok yüksek ısının protein sindirimini zorlaştırdığını kaydetti.

-''BALIKTAN SONRA TATLI YENMELİ''-

Prof. Dr. İşmen, balığın lezzetinin artırılması için kızartmalarda karabiber, buğlamalarda limon, sirke, ızgaralarda ise defne yaprağı kullanılmasını tavsiye ederek, balık yedikten sonra sindirimin daha kolay olması için özellikle helva gibi tatlı yenmesi gerektiğini ifade etti.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • “Alt yapıda başarı çıtasını yükselteceğiz”24 Mart 2011 Perşembe 00:00
  • KONUK FUTBOLCU AHMET ÇALIŞIR25 Şubat 2011 Cuma 00:00
  • KONUK ANTRENÖR MUHARREM YILDIRIM25 Şubat 2011 Cuma 00:00
  • KONUK BAŞKAN IBRAHIM KESKIN25 Şubat 2011 Cuma 00:00
  • “AMAÇ GÜÇ BİRLİĞİ”24 Şubat 2011 Perşembe 00:00
  • EMNİYET GÜÇLERİMİZE TEŞEKKÜR24 Şubat 2011 Perşembe 00:00
  • ŞİŞLİ AMATÖRLERİNE TESİS24 Şubat 2011 Perşembe 00:00
  • TAKSİM SPOR SÜPER AMATÖRDE24 Şubat 2011 Perşembe 00:00
  • ARTIK SAHALARDA ANNELER DE VAR24 Şubat 2011 Perşembe 00:00
  • GEÇMİŞ OLSUN YALÇIN TUNÇ24 Şubat 2011 Perşembe 00:00
  • Tüm Hakları Saklıdır © 1998 Şişli Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 212 213 32 05 | Haber Scripti: CM Bilişim